Radovan Višković, nosilac liste SNSD-a za NS RS: Rezultatima garantujemo stabilnu i uspješnu RS

Radovan Višković, nosilac liste SNSD-a za NS RS: Rezultatima garantujemo stabilnu i uspješnu RS 20.09.2018 15:00 | Vedrana Kulaga

SNSD je na djelima pokazao kako treba voditi RS jer su iza nas rezultati, a glas za nas na oktobarskim izborima je glas za nastavak investicija, stabilnost Srpske i njen napredak, rekao je “Glasu Srpske” prvi na listi SNSD-a za Narodnu skupštinu RS u izbornoj jedinici sedam Radovan Višković.

- Gotovo da nema grada ili opštine u kojoj nisu uložena značajna sredstava jer smo išli sa ciljem da pomognemo svim građanima, ne gledajući ko je na vlasti u tim sredinama i tako ćemo nastaviti ako dobijemo povjerenje u šta sam siguran - rekao je Višković.

GLAS: Šta očekujete od predstojećih izbora?

VIŠKOVIĆ: Izbori treba da proteknu u najboljem redu, a očekujem ubjedljivu pobjedu partija koje su bile u koaliciji i činile skupštinsku većinu u RS na svim nivoima. Očekujem i komotniju većinu u skupštini RS ovog bloka te veći broj poslanika u Parlamentu BiH.

GLAS: Na čemu temeljite optimizam?

VIŠKOVIĆ: Iza nas su provjerljive stvari jer smo mnogo uradili u cilju poboljšanju života svih stanovnika u RS te za rast privrede. Povećali smo penzije u iznosu u kojem je to moguće za sada, dio boračke populacije je dobio pravo na najnižu penziju. Duga je lista završenih stvari i građani to  dobro znaju. Pale su u vodu, između ostalog, priče da neće biti penzija, a našli smo čak i način da to povećamo.  Sve to je vidljivo u mnogim drugim sferama i na terenu širom RS. Ovi što su opozicija u RS, a bili su četiri godine u vlasti u Sarajevu, neka se pohvale svojim pokazateljima. Oni su tek posljednjih mjeseci uvidjeli da idu u zaborav pa su počeli da neke stvari koriguju, ali im neće pomoći jer su do tada samo otežavali funkcionisanje Srpske koja može biti samo partner na nivou BiH. Ne želimo nametnuti volju nikome, ali ni da nama to neko radi. Mi smo garancija opstanka RS. 

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas i SNSD, a ne nekoga drugog?

VIŠKOVIĆ: SNSD nudi budućnost RS i bolji život. Mi smo garancija za to. Svi ostali pričaju o imaginacijama i nečemu što će “ako bude, biće”. Mi govorimo o realnim stvarima i to smo i pokazali i dokazali. Ne nudimo ništa što nije provjerljivo već stvari koje smo uradili i bez obzira na to kako se građani opredijelili 7. oktobra stvari koje smo uradili ne može niko nikad izbrisati. One ostaju kao tekovine Srpske.

GLAS: Šta je u osnovi Vašeg političkog i ekonomskog programa te šta je okosnica kampanje?

VIŠKOVIĆ: Građanima u kampanji pokazujemo stvari što smo uradili. Ne pričamo o svemirskim letjelicama već o vidljivim stvarima. Ne može niko da izbriše autoput Banjaluka - Doboj, kliničke centre niti bilo koji drugi projekat koji je zaživio u RS. Nije nam cilj osvojiti vlast zbog vlasti, već da nastavimo investicije. Ima još da se radi i očekujem da, ako izbori prođu kako mi očekujemo, a ne vidim nijednog razloga da tako ne bude, nastavimo taj put u partnerskom odnosu između Vlade i svih drugih strana. GLAS: Kako ocjenjujete protivničke kandidate i njihove kampanje?

VIŠKOVIĆ: Narod će reći šta misli o njima. Izbori su veoma blizu i mnogi će morati da se pogledaju u ogledalo već 7. uveče.

Garancija

GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako dobijete podršku?

VIŠKOVIĆ: Garancija je do sada urađeno jer možemo da pokažemo šta smo uradili. Nismo imali ni štrajkova jer je Vlada partnerski pristupala svakom problemu i pokušavala da ih riješi na najbolji način.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica