Radončić: Samo kompromis vodi do dogovora u BiH

Radončić: Samo kompromis vodi do dogovora u BiH 07.09.2018 22:25 | Srna

Srebrenica - Tribinom u Srebrenici SBB je počeo svoju predizbornu kampanju, a lider ove stranke Fahrudin Radončić poručio je da novoizabrani predstavnici u vlasti BiH treba da nađu kompromis jer samo tako može doći do dogovora i prosperiteta.

Radončić, koji je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, rekao je da je veoma značajno i neophodno da kandidati ove stranke osvoje što veći broj glasova i da stranka bude u vladajućoj garnituri.


“Naša pobjeda je važna zbog relaksacije odnosa u BiH i saradnje sa Srbima i Hrvatima”, poručio je Radončić i istakao da se zalaže da BiH bude okrenuta prema Zapadu i da postane članica NATO-a i EU, a ne da postane porodična monarhija onih koji je ostavljaju u amanet /turskom predsjedniku Tajipu/ Erdoganu.

“Poštujemo izbor srpskog i hrvatskog naroda i njihovi predstavnici u Predsjedništvu BiH imaće u meni sagovornika za izgradnju boljeg života i Srba i Hrvata i Bošnjaka”, poručio je Radončić, ističući da je cilj da odu oni koji su od 1990. godine na vlasti.

Na tribini u Srebrenici predstavljeni su kandidati ove stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i Admir Čavka, kandidat za potpredsjednika Republike Srpske iz reda Bošnjaka.

Članovi i simpatizeri SBB-a došli su sa 15-ak autobusa iz raznih krajeva Federacije BiH, a skupu je prisustvovao manji broj srebreničkih Bošnjaka.

Učesnici tribine su, osim stranačkih i zastava BiH, nosili i više ratnih zastava takozvane Armije BiH.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica