Одличан изборни резултат ГО СП Бањалуке чврст темељ за будуће дјеловање

Одличан изборни резултат  ГО СП Бањалуке чврст темељ за будуће дјеловање 06.11.2018 22:01 | Срна

Бањалука - Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука одржао је сједницу на којој су анализирани резултати Општих избора у Бањалуци, а закључено је да је постигнут одличан резултат који представља чврст темељ за будуће дјеловање и даљи раст.

Након потврђених резултата избора од стране Централне изборне комисије, Социјалистичка партија у Бањалуци је остварила раст од 61,51% у односу на опште изборе 2014 године за Народну Скупштину Републике Српске и 69,58% за Парламент БиХ, што представља значајан успјех. Убједљива побједа заједничких кандидата коалиције за предсједника РС односно члана Предсједништва БиХ, Жељке Цвијановић и Милорада Додика такође је оцијењена као велики успјех, али и као јасан знак да су грађани Републике Српске опредијељени за сигурну и слободну Републику Српску.

Један од закључака Градског одбора је и да на основу резултата, Градски одбор Социјалистичке партије очекује учешће својих представника у највишим органима извршне и законодавне власти, те да не би било незаслужено да једно од министарских мјеста у будућој Влади Српске припадне управо бањалучким Социјалистима.

На сједници је усвојен и Извјештај о проведеној кампањи за Опште изборе у Бањалуци, а Извршни одбор је добио задатак да формира радну групу која ће анализирати рад мјесних и реонских организација СП током кампање на подручју Бањалуке, те предложити мјере за побољшање функционисања Градске организације СП. Истакнута је и велика подршка руководства Социјалистичке партије градској организацији СП Бањалука током кампање, а закључено је да постоји простор за раст и за још  већи утицај идеја и политика Социјалистичке партије у друштву.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица