Na Starčevii održan okrugli sto na temu „Otkrijmo bolest na vrijeme – o karcinomu Dojke

Na Starčevii održan okrugli sto na temu „Otkrijmo bolest na vrijeme – o karcinomu Dojke 10.09.2018 18:51 | PR

Banjaluka - U organizaciji Aktiva zena Socijalističke partije prof dr sci med Zdenke Gojković, načelnica Klinike za onkologiju UKC BL, u nedjelju je u sali MZ Starčevica održala je predavanje na temu „Otkrijmo bolest na vrijeme – o karcinomu dojke ".

Predavanju su prisustvovali i veći broj funkcionera Socijalističke partije, a među njima i predsjednica Aktiva žena RS Milka Glamočić, koja je u svom pozdravnom govoru najavila još sličnih predavanja,  koje se sprovode u sklopu kontinuiranih aktivnosti Aktiva žena SP.

Koliki je bio interes, najbolje pokazuje prepuna sala, a pogotovo mnoštvo pitanja na koje je dr  strpljivo odgovarala. Domaćin ovog skupa je bila Aleksandra Živković, koja je rekla:

„Nadam se da dijelim mišljenje svih prisutnih da je ovo večeras bilo više od politike, da je ovo primjer kako se treba raditi sa svojim članstvom da bi efekat bio obostran.

Našoj dr Gojković želim reći jedno veliko hvala u ime svih žena sa našeg rejona, ovakva edukacija mnogima od nas će produžiti ili čak spasiti život, jer dok se ne pronađe uzrok i način sprečavanja, jedina šansa za izlječenje je rano otkrivanje bolesti.  Takođe, želim da se zahvalim i svojim komšijama, muškarcima, koji su se odazvali na sinoćnje predavanje, koji su prepoznali  važnost teme, jer karcinom dojke nije samo bolest žena, ona , na žalost, pogađa i muški dio populacije, a svi mi treba da budemo odgovorniji prema sebi i svojim bližnjima, da bismo prevenirali ovu opaku bolest.

Mi iz SP smo se i na ovaj način predstavili, a svi koji su večeras bili u sali imali su mogućnost da saznaju više o tome kako biti odgovoran prema sebi i biti zdrav, što je i poruke naše doktorice, koja je najpozvanija u okruženju da govori o karcinomu dojke."© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica