Мирослав Брчкало, носилац листе ПДП-а за Парламент БиХ из изборне јединице три: Јасан програм обнове Српске

 Мирослав Брчкало, носилац листе ПДП-а за Парламент БиХ из изборне јединице три: Јасан програм обнове Српске 24.09.2018 15:00 | Дарко Момић

Очекујем велику излазност, а тиме и промјене и обнову Српске у демократском, демографском, моралном и сваком другом погледу с циљем да Република Српска послије 7. октобра буде праведније друштво, каже носилац листе ПДП-а за Парламент БиХ из изборне јединице три Мирослав Брчкало.

- Ми из ПДП-а смо изашли са јасним програмом обнове Српске и имамо људе који тај посао могу да спроведу. Водимо другачију политику и покушавамо да се не ваљамо у политичком блату, већ предлажемо конкретна рјешења за проблеме који притишћу Републику Српску, а које је произвела актуелна власт - каже Брчкало.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас и ПДП, а не некога другог?

БРЧКАЛО: Једина смо партија која већ годину представља свој програм и увјерени смо да је то допрло до бирача, као и да ће препознати да смо конструктивни и да водимо позитивну кампању. Наравно да рачунамо и на незадовољство народа у Српској и настојимо да што више апстинената приволимо да изађу на изборе. Дали смо шансу једној новој генерацији политичара која до сада није била толико препознатљива. Укратко, препознатљиви смо по програму, наступу и кадровима, а сва истраживања показују да су грађани то препознали и да дају подршку.

ГЛАС: Шта је у основи вашег политичког и економског програма и шта је окосница ваше кампање?

БРЧКАЛО: Окосница наше кампање свакако је рад на побједи нашег кандидата за српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића који представља стабилност, безбједност, мудрост и који је све то показао у протекле четири године, јер је надиграо и Бакира Изетбеговића и Милорада Додика.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку гласача?

БРЧКАЛО: Функционерима ћемо одузети вишеструка примања и та средства преусмјерити угроженим категоријама, смањићемо намете на плате и тако повећати број запослених, објављиваћемо јавно све трошкове и набавке у јавним институцијама које прелазе 1.000 марака. Морамо створити систем у којем су закони исти за све, јер сви смо ми пролазни, само Српска је вјечна. Родитељи ће за свако новорођено дијете добијати 2.000 марака, а за треће и четврто дијете обезбиједићемо да до пунољетства примају пола, односно цијели просјечни лични доходак.

ГЛАС: Како оцјењујете противкандидате и њихове кампање?

БРЧКАЛО: Наши кандидати представљају спој знања, енергије, мудрости, стабилности и безбједности за РС, а противкандидати означавају велику авантуру за све грађане РС, а да ни они само не знају гдје нас воде и гдје ћемо завршити.++

Нисмо сви исти

ГЛАС: Чиме гарантујете грађанима да ћете испунити обећања ако добијете подршку?

БРЧКАЛО: Ако не испунимо обећања, нећемо више ни тражити њихову подршку. И тиме ћемо показати да нисмо сви исти, јер је то крилатица актуелне власти која на тај начин покушава да смањи излазност и да на изборе изведе само своју гласачку машинерију и запослене у јавним установама и предузећима.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица