Miladin Stanić, nosilac liste SDS-a za NSRS iz izborne jedinice dva: Vlast sve radi na veresiju

Miladin Stanić, nosilac liste SDS-a za NSRS iz izborne jedinice dva: Vlast sve radi na veresiju 23.09.2018 10:00 | Darko Momić

Republika Srpska je za proteklih 12 godina dovedena do propasti, jer aktuelna vlast ništa nije znala da radi osim da se zadužuje. Na plate budžetskih korisnika ide 750 miliona maraka, a ostatak izvornih prihoda se koristi za vraćanje kredita, iz čega je potpuno jasno da sve što radi ova vlast, radi na veresiju, tvrdi nosilac liste SDS-a za NSRS iz izborne jedinice dva Miladin Stanić.

- Očekujem veličanstvenu pobjedu Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske i da Savez za pobjedu formira Vladu RS. Isto tako, izvjesna je i pobjeda Mladena Ivanića nad Miloradom Dodikom, jer Dodik nije za Predsjedništvo BiH, već za Laktaše - rekao je Stanić.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas i SDS, a ne nekoga drugog?

STANIĆ: Zato što smo državotvorna stranka i nikada se prema Republici Srpskoj i njenim građanima nećemo odnositi neodgovorno kao što se odnose predstavnici režima. Ako bilo ko u mojoj stranci planira da se tako ponaša, dabogda nikada ne pobijedili.

GLAS: Šta je u osnovi vašeg političkog i ekonomskog programa i šta je okosnica vaše kampanje?

STANIĆ: Osnova programa i okosnica kampanje je da resursima Republike Srpske treba da gazduju i od njih imaju koristi svi njeni građani, a ne samo nekolicina pojedinaca. Mora se reorganizovati javna uprava i kompletan javni sektor, jer Republika Srpska ima resurse da bude samoodrživa, a ne da preživljava od inostranih kredita i stalnih zaduženja.

GLAS: Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku glasača?

STANIĆ: Prvi potezi će biti reorganizacija javne uprave, prije svega reorganizacija javnih preduzeća i njihova racionalizacija, a time i dovođenje na pozitivne bilanse. Mora se pod hitno napraviti drugačija koncesiona politika, jer Srpska godišnje gubi 100 miliona maraka zbog loše koncesione politike. Povećaćemo subvencije i izdvajanje za poljoprivredu, a potom i podsticaje za proizvodnju, koja je jako loše organizovana i opterećena brojnim nametima, jer samo proizvodnja može Srpsku da vrati na jaku ekonomsku poziciju.

GLAS: Kako ocjenjujete protivkandidate i njihove kampanje?

STANIĆ: Milorad Dodik je neodgovoran, korumpiran i upetljan u sve i svašta, a njegov kandidat za predsjednika Srpske Željka Cvijanović je pokazala da je nekompetentna za politiku.++++

Garancija

GLAS: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako dobijete podršku?

STANIĆ: Garantujemo činjenicom da nikada nismo Republiku Srpsku doveli u toliku zavisnost od dugova. U SDS-u i Savezu za pobjedu sjede ozbiljni i odgovorni ljudi koji su spremni i sposobni da se izbore da Republika Srpska zauzme poziciju koja joj pripada.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica