Миладин Станић, носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице два: Власт све ради на вересију

Миладин Станић, носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице два: Власт све ради на вересију 23.09.2018 10:00 | Дарко Момић

Република Српска је за протеклих 12 година доведена до пропасти, јер актуелна власт ништа није знала да ради осим да се задужује. На плате буџетских корисника иде 750 милиона марака, а остатак изворних прихода се користи за враћање кредита, из чега је потпуно јасно да све што ради ова власт, ради на вересију, тврди носилац листе СДС-а за НСРС из изборне јединице два Миладин Станић.

- Очекујем величанствену побједу Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске и да Савез за побједу формира Владу РС. Исто тако, извјесна је и побједа Младена Иванића над Милорадом Додиком, јер Додик није за Предсједништво БиХ, већ за Лакташе - рекао је Станић.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас и СДС, а не некога другог?

СТАНИЋ: Зато што смо државотворна странка и никада се према Републици Српској и њеним грађанима нећемо односити неодговорно као што се односе представници режима. Ако било ко у мојој странци планира да се тако понаша, дабогда никада не побиједили.

ГЛАС: Шта је у основи вашег политичког и економског програма и шта је окосница ваше кампање?

СТАНИЋ: Основа програма и окосница кампање је да ресурсима Републике Српске треба да газдују и од њих имају користи сви њени грађани, а не само неколицина појединаца. Мора се реорганизовати јавна управа и комплетан јавни сектор, јер Република Српска има ресурсе да буде самоодржива, а не да преживљава од иностраних кредита и сталних задужења.

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку гласача?

СТАНИЋ: Први потези ће бити реорганизација јавне управе, прије свега реорганизација јавних предузећа и њихова рационализација, а тиме и довођење на позитивне билансе. Мора се под хитно направити другачија концесиона политика, јер Српска годишње губи 100 милиона марака због лоше концесионе политике. Повећаћемо субвенције и издвајање за пољопривреду, а потом и подстицаје за производњу, која је јако лоше организована и оптерећена бројним наметима, јер само производња може Српску да врати на јаку економску позицију.

ГЛАС: Како оцјењујете противкандидате и њихове кампање?

СТАНИЋ: Милорад Додик је неодговоран, корумпиран и упетљан у све и свашта, а његов кандидат за предсједника Српске Жељка Цвијановић је показала да је некомпетентна за политику.++++

Гаранција

ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано ако добијете подршку?

СТАНИЋ: Гарантујемо чињеницом да никада нисмо Републику Српску довели у толику зависност од дугова. У СДС-у и Савезу за побједу сједе озбиљни и одговорни људи који су спремни и способни да се изборе да Република Српска заузме позицију која јој припада.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица