Dodik: Za srpski narod važno da ima državu i slobodu

Dodik: Za srpski narod važno da ima državu i slobodu 09.09.2018 22:53 | Srna

Kneževo - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je večeras da je za srpski narod važno da ima državu Republiku Srpsku i slobodu, što je to moguće ostvariti ubjedljivom pobjedom SNSD-a na narednim izborima.

Dodik je na centralnoj tribini SNSD-a u Kneževu istakao da je uvjeren da će biti izbaran za srpskog člana Predsjedništva BiH, a Željka Cvijanović za predsjednika Republike Srpske.

On je rekao da Republika Srpska želi mir i saradnju sa svim narodima na ovim prostorima i hoće da bude svoj na svome.

Dodik, koji je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, naveo je da je SNSD istrajan u borbi za očuvanje i zaštitu interesa Republike Srpske u Sarajevu za razliku od onih drugih koji su izdavali Srpsku svakog dana, jer su se predali i nisu je branili.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović pozvala je stanovnike Kneževa da glasaju za SNSD i kandidate ove partije da bi ostvarili veliku pobjedu na predstojećim izborima.

Cvijanovićeva je naglasila da će predstavnici SNSD-a u vlasti Srpske nastaviti poslije izborne pobjede da povećavaju plate, penzije i socijalna davanja, kao i da će nastaviti sa realizacijom započetih infrastrukturnih projekata.

“Treba nam Dodik u Sarajevu, a ne oni koji izdaju interese Republike Srpske, blokiraju sredstva za ekonomski razvoj Srpske”, napomenula je Cvijanovićeva, koja je kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Ona je ponovila da u Republici Srpskoj postoji pobjednički tim koji čine predsjednik Republike, Narodna skupština, Vlada i lokalne zajednice koje predvodi SNSD.

Cvijanovićeva je u obraćanju okupljenima u Kneževu naglasila da se SNSD nalazi pred velikom pobjedom i da nastavlja da čuva interese Republike Srpske.

Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom za Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da je SNSD donio prosperitet Republici Srpskoj, zastupao njene interese u međunarodnom pravu i opravdao ranije ukazano povjerenje građana.

On je pozvao stanovnike Kneževa da glasaju za Dodika i Cvijanovićevu jer su najbolje pokazali kako se čuvaju i štite interesi Republike Srpske.

Radmanović je rekao da su drugi srpski predstavnici u Sarajevu pokazali da su spremni da za fotelju “prodaju Republiku Srpske”, te ocijenio da takvi ne zaslužuju da dobiju glas.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Nikola Špirić rekao je da se “pod zastavom Republike Srpske” ide prema još jednoj velikoj pobjedi SNSD-a, za koju tvrdi da će biti najveća od Dejtonskog sporazuma do danas.

Špirić je ocijenio da je Republici Srpskoj naredne četiri godine potrebna politička stabilnost u Banjaluci i u Sarajevu.

On je naveo da građani Republike Srpske treba da glasaju za kandidate SNSD-a, koji se ne mogu porediti sa svojim protivkandidatima.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radenko Bubić rekao je da je Dodik učvrstio temelje Srpske zbog čega smatra potrebnim da Dodik ide u Sarajevo, vrati izgubljene nadleženosti Republike Srpske i ojača njenu poziciju.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica