Dodik: Dnevni red Predsjedništva BiH biće utvrđivan u interesu Srpske

Dodik: Dnevni red Predsjedništva BiH biće utvrđivan u interesu Srpske 12.09.2018 23:18 | Srna

Foča - Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će, ukoliko bude izabran, dnevni red Predsjedništva biti utvrđivan u interesu Srpske, a ne nekih stranih mešetara i ambasada.

“O tome neće biti razgovora”, istakao je Dodik na večerašnjem predizbornom mitingu u Foči.

On je rekao da će se zalagati za ustavni okvir kakav je napisan u Dejtonu, a ne onakav kakav su nametali visoki predstavnici, i naglasio da neće biti moguće da Srpska bude ponižena ili da se od nje traži nešto na šta nije spremna.

Dodik je rekao da je u Foči urađeno dosta dobrih poslova i da će sa rukovodstvom opštine i dalje dogovarati velike projekte značajne za sve stanovnike.

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da veliki broj ljudi koji su se okupili na trgu u Foči pokazuje snagu ove stranke, čija će pobjeda na predstojećim izborima biti još jedna pobjeda za Srpsku.

“Republika Srpska nam je previše dragocjena da bismo je pustili da bude eksperiment ili zvečka u nečijim rukama”, poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je važno što će prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/zastupati jedinstvena Srpska lista.

“Srbi u FBiH su godinama ugroženi, obespravljeni i zanemarivani. Oni znaju da je SNSD uz njih i potrebno je dosta raditi da se rehabilituje njihova pozicija, a to ćemo raditi zajedno sa Srbijom”, rekla je Cvijanovićeva.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Veljko Marić rekao je da je ponosan na sve što je u prethodnih nekoliko godina urađeno u Foči uz pomoć rukovodstva Srpske.

“Unaprijedili smo infrastrukturu, obrazovanje, studentski standard, privredu, poljoprivredu, vodoprivredu, zbrinjavali porodice bez stanova. Ako dobijem podršku i dalje ću raditi za Foču, Hercegovinu, Srpsku i njene građane”, naveo je Marić.

Nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice devet Luka Petrović rekao je da će jedan od velikih projekata koji će Srpska realizovati sa Srbijom biti izgradnja modernog puta od Foče do Tjentišta.

“To je usko grlo, da Foča prodiše prema jugu”, istakao je Petrović.

Na tribini su govorili i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske iz Izborne jedinice devet Dejan Pavlović, nosilac liste za parlament BiH iz Izborne jedinice tri Staša Košarac i kandidat za ovaj nivo vlasti Goran Milić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica