CIK BiH: SNSD i Dodik kažnjeni sa 12.000 KM

CIK BiH: SNSD i Dodik kažnjeni sa 12.000 KM 15.10.2018 21:38 | Srna

Sarajevo – Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je odluku na današnjoj sjednici kojom su novčano kažnjeni Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Milorad Dodik, kao kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH.

“Utvrđeno je da je politički subjekt Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD odgovoran što je Milorad Dodik, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata-SNSD za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, 4. oktobra godine koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio  pravila ponašanja u izbornoj kampanji, te je izrečna novčana kazna u iznosu od 7.000,00 KM”, saopšteno je iz CIK-a BiH.

U saopštenju stoji da je utvrđeno je da je Milorad Dodik, kandidat političkog subjekta Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD za člana Predsjedništva BiH dana 04. oktobra godine koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje, te da je izrečena novčana kazna u iznosu od 5.000 KM.

Odluka o izricanju kazni nije pravosnažna. Protiv odluke se može podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

U toku je proces utvrđivanja rezultata Općih izbora 2018. godine koji podrazumijeva objedinjavanje rezultata izbora sa redovnih biračkih mjesta i rezultata brojanja glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica