ЦИК БиХ: СНСД и Додик кажњени са 12.000 КМ

ЦИК БиХ: СНСД и Додик кажњени са 12.000 КМ 15.10.2018 21:38 | Срна

Сарајево – Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ донијела је одлуку на данашњој сједници којом су новчано кажњени Савез независних социјалдемократа (СНСД) и Милорад Додик, као кандидат ове странке за члана Предсједништва БиХ.

“Утврђено је да је политички субјект Савез независних социјалдемократа-СНСД одговоран што је Милорад Додик, кандидат Савеза независних социјалдемократа-СНСД за члана Предсједништва Босне и Херцеговине, 4. октобра године користио језик који би некога могао навести или подстаћи на насиље или ширење мржње, чиме је прекршио  правила понашања у изборној кампањи, те је изречна новчана казна у износу од 7.000,00 КМ”, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

У саопштењу стоји да је утврђено је да је Милорад Додик, кандидат политичког субјекта Савез независних социјалдемократа-СНСД за члана Предсједништва БиХ дана 04. октобра године користио језик који би некога могао навести или подстаћи на насиље или ширење мржње, те да је изречена новчана казна у износу од 5.000 КМ.

Одлука о изрицању казни није правоснажна. Против одлуке се може поднијети жалба Апелационом одјелу Суда БиХ у року од два дана од дана пријема одлуке.

У току је процес утврђивања резултата Опћих избора 2018. године који подразумијева обједињавање резултата избора са редовних бирачких мјеста и резултата бројања гласачких листића у Главном центру за бројање.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица