Trebalo je da postane sljedeći Leonardo Dikaprio ili Met Dejmon, a onda je samo "nestao"

Agencije
Trebalo je da postane sljedeći Leonardo Dikaprio ili Met Dejmon, a onda je samo "nestao"

Te davne 2001. godine, kada je imao samo 22 Džoš Hartnet trebalo je da postane sljedeći Leonarno Dikaprio ili Met Dejmon. Njegove uloge u filmovima "Perl Harbor", "Pad crnog jastreba", "40 dana, 40 noći" lansirali su ga u sam vrh najtraženijih glumaca u Holivudu.

Krasio je naslovnice časopisa, paparaci su mu bili sastavni dio života, a režiseri su se otimali o njega. Ali, izgleda da je ovom mladom glumcu u jednom trenutku postalo dosta svega.

Umjesto rada na blokbasterima, posljednjih 20 godina, Hartnet je proveo u radu na nezavisnim filmovima poput "Viker Park", "Srećni broj Slevin" i "Crna Dalija". Odbio je ulogu Supermena 2006. godine, a bio je i na spisku Kristofera Nolana za ulogu Betmena, koja je poslije povjerena Kristijanu Bejlu. U posljednjoj deceniji vratio se tu i tamo u nekim kratkim filmovima. Hartnet je glumio u filmu "Peni Dreadful", horor seriji iz 2014. godine.

Čini se da se Hartnet, koji sada ima 41 godinu, kreće postepeno da se vraća na bioskopsko platno, s više projekata, uključujući i nadolazeću dramu Gaja Ričija "Keš trak".

On je u intervju za strane medije - Vajs i Varajeti - pričao kako o posljednjem filmu, tako i o svom životu.

Otkrio je da se njegov pogled na Holivud razvijao od frustracije do prihvatanja. Mnogima se učinilo da je potpuno nestao iz filmske industrije, međutim, glumac se, navodi, samo držao dalje od bombastičnih naslova. Kako je dodao, shvatio je da to nije način na koji je želeo da živi i radi.

Hartnet se poslednjih 15 godina okrenuo mirnijem načinu života, a danas kaže da je zadovoljan životom. Otac je dvoje dece koje ima sa suprugom, britanskom glumicom Tamsin Egerton.

"Uvek sam pokušavao da radim na filmovima koji su govorili o nečem većem od puke zabave", rekao je glumac.

Film "Inherit the Viper" sniman je samo 17 dana i porodična je drama smeštena u siromašnom gradu u Ohaju gde braća Kip (Hartnet) i Buts (Oven Tig) i Džozi (Margarita Levieva) prodaju opijate prijateljima i komšijama kao sredstvo za preživljavanje. Njihova trgovina međutim dovodi do nekoliko tragedija, a kada jedan posao krene pogrešnim putem, Kip, koji očekuje dete konačno shvata da mora da se povuče iz "igre s drogom".

"Mislim da odgovornost proizlazi iz same teme i zato ne bih voleo da se prema toj tematici olako ophodimo. Ne možete pričati takvu priču bez da je ne shvatite ozbiljno", poručio je Hartnet, te dodao da njegov lik pokušava da spase brata da ne bi bio usred "ovog užasnog načina života do svoje smrti, ako je moguće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana