Profesorica ostavila 25 miliona evra u dobrotvorne svrhe

Tanjug
Foto: Pixabay

RIM - Profesorica književnosti iz Đenove Marisa Kavana ostavila je testamentom 25 miliona evra raznim dobrotvornim organizacija, piše agencija Ansa.

Umrla je u 96. godini, a u testamentu je dala precizne upute kako da se podeli bogatstvo koje je ostavila iza sebe. Na sve je mislila prije smrti, čak je ostavila i nekrolog u kome se pozdravlja s prijateljima i bivšim učenicima.

Velike sume novca ostavila je, između ostalih, organizaciji Amnesti internešenel, bolnicama u Đenovi, Fondu za istraživanje malignih oboljenja, nevladinoj organizaciji "Prijatelji bez granica", međunarodnoj organizaciji za zaštitu dece "Sejv d čildren" i drugim humanitarnim i nevladinim organizacijama.

Gospođica Kavana, kako su zvali pokojnicu, nije se nikada udavala, živela je veoma povučeno daleko od krugova mondenskog svijeta, a sve do penzionisanja predavala je književnoist i italijanski jezik u srednjoj školi.

I vila u kojoj je živjela, a čija se vrijednost procjenjuje na tri miliona evra, biće prema testamentu prodata najboljem ponuđaču, a novac podijeljen, prema testamentu, u dobrotvorne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana