Infantrino imao rijetku bolest, život mu spasila žena iz Beograda

G.S.
Infantrino imao rijetku bolest, život mu spasila žena iz Beograda

Na cijelom svijetu živi svega devet donora sa najrjeđom krvnom grupom “Rh Null”. Na Zemlji je potvrđeno da su tek 43 osobe imale ovu zlatnu krvnu grupu. 

Među njima je i Milica Mučalica, iz Beograda, koja je postala poznata jer je zahvaljujući transfuziji spasila život predsjedniku FIFA-e Đaniju Infantinu.

Infantino je kao dijete imao rijetku bolest, a jedini spas mu je bila transfuzija Rh negativne grupi koju je tada imalo samo 18 ljudi na svijetu. Jedna od njih bila je Beograđanka Milica Mučalica, koja je 1970. godine, kada se Infantino rodio, odlučila da mu da krv čim su je kontaktirali za pomoć.

Kasnije su Infantino i njegova porodica 20 godina tražili Milicu, a upoznali su je zahvaljujući pisanjima srpskih medija, te je prvi čovjek FIFA-e uspio stupiti u kontakt s njom. Pozvao je u Cirih gdje su se lično upoznali.

- Razgovarala sam sa Đanijem telefonom i bilo je vrlo prijatno. Pitao me je kako sam i zahvalio se za ono što sam učinila kad je bio mali. Posjetiću ga kad se malo odmori od ovolike pažnje medija - svojevremeno je rekla Milica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana