Britanci bolje znaju početak ''Boemske rapsodije'' nego početak Biblije VIDEO

G.S.
Britanci bolje znaju početak ''Boemske rapsodije'' nego početak Biblije VIDEO

Biblija je i danas najprodavanija knjiga svih vremena i nevjerovatno uticajna na zapadnu civilizaciju, ali Britanci danas nisu toliko upoznati s riječima koje otvaraju ovu svetu knjigu.

U stvari, prema novom istraživanju striming-servisa Dozer, nacija će vjerovatnije znati uvodne stihove pesme Fredija Merkjurija i grupe Kvin ''Boemska rapsodija'' od Postanka 1:1 (“In the begining God created the heavenes and tje earth”).

Gotovo dvije trećine Britanaca znalo je kako glasi početak pjesme grupe Kvin, dok je manje od polovine moglo da se sjeti prve rečenice u Bibliji.

Zanimljivo je da Londonci lošije znaju “Boemsku rapsodiju”, sa samo 58 odsto ljudi koji su mogli da citiraju početak. Poređenja radi, 83 posto stanovnika iz Njukasla znalo je tekst.

Ne iznenađuje, ali 74 odsto bebi-bumera znalo je za početak hita grupe Kvin iz 1975. godine. Dok je to znalo samo 53 odsto milenijalaca i 49 odsto pripadnika generacije Z, prenosi portal Headliner.

Adam Rid, muzički urednik iz Velike Britanije i Irske,u Dizeru, rekao je:

''Nisam iznenaden što većina Britanaca može da se sjeti otvaranja Kvinove pjesme Boemska rapsodija, jer pjesme imaju način povezivanja s nama kroz svoje tekstove i sve komponente pjesme koje nas nateraju da je toliko volimo.”

Prije dvije godine “Bohemian Rhapsody” proglašena je najstrimovanijom pjesmom 20. vijeka, pregazivši Nirvanu i “Smells Like Teen Spirit”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana