Božen je bila jedna od najbogatijih žena, nije imala djece: Nakon njene smrti sve je postalo misterija

G.S.
Božen je bila jedna od najbogatijih žena, nije imala djece: Nakon njene smrti sve je postalo misterija

Božen Žumbor preminula je prije jedanaest godina, početkom oktobra, poslije duge i teške bolesti. U martu mjesecu te godine primljena je na VMA zbog visokog krvnog pritiska. Oporavljala se na odjeljenju toksikologije i potom je puštena na kućno liječenje. Probala je da se izliječi i u Holandiji, ali ju je bolest nažalost savladala.

Nešto kasnije pošto je izgubila ovu strašnu bitku javnost se, pak, pitala kome će pripasti njeno bogatstvo, koje se, kako navodi “Alo”, procijenjuje desetinama miliona.

Kako nije poznato da li je bila udata, postavljalo se pitanje ko će naslijediti kompaniju, kao i nekretnine koje su bile u posjedu Božen, pisao je gorepomenuti portal. Vlasnica poznate linije za kozmetičke proizvode živjela je na relaciji Srbija - Holandija, pa se u javnosti spekulisalo da je pored veleljepnih vila na Dedinju i pod Avalom, posjedovala i nekretnine u Holandiji. Božen je važila za jednu od bogatijih žena u Srbiji, a kako nije imala djece, a i sama je bila jedinica, nije bilo poznato kome je ostavila imperiju građenu decenijama.

- Za sada niko nema informacije o tome šta će se dalje dešavati sa kompanijom. Vest o smrti gospođe Božen nas je sve zatekla, još uvek ništa ne znamo, detaljnije informacije ćemo imati narednih dana - rekli su svojevremeno u kompaniji.

Osim što je bila uspešna poslovna žena, Božen Žumbor se cio život bavila humanitarnim radom. Godinama je pomagala deci bez roditelja, staračkim domovima, kao i bolnicama. Za vlasnicu imperije prvi put se, inače, čulo kada je 1982. godine došla u Srbiju i donijela pomoć za lečenje sestara Đukić.

Firmu je osnovala u Beogradu 1991. i napravila bum na srpskom tržištu sa svojim poznatim proizvodom za mršavljenje. Upravo taj omiljeni proizvodi izazvao je kontroverzu kada se u javnosti pojavila informacija da je neispravan, zbog čega je i jedno vrijeme povučen iz prodaje. Božen je morala da dokazuje kvalitet proizvoda, a čak se jedno vrijeme povukla iz javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana