Želite da smršate? Samo konzumirajte ove namirnice

B92
Foto: HealthLine

Januar je mjesec promjena, koje uključuju i skidanje viška kilograma. Mršavljenje je proces koji uključuje zdravu ishranu i treniranje. Ako vam je cilj da se riješite viška kilograma, samo jedite ove namirnice.

Ova supernamirnica se odlično slaže sa drugim namirnicama i smatra se jednim od najzdravijih koje možemo pronaći na tržištu. Zahvaljujući zdravim mastima, konzumacija avokada spriječava razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Mlijeko i jogurt


Proteini su bitan aspekt kada je uravnotežena ishrana u pitanju, a jedan od načina da ih unesete je pijenje mlijeka. Pijenje mlijeka i konzumacija drugih mliječnih proizvoda poput sira ili jogurta pomaže u smanjenju nivoa šećera i poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu.

Hleb od cijelog zrna pšenice

Hljeb se uglavnom zabranjuje kada smo na dijeti, ali to se odnosi na bijeli hleb, koji sadrži jednostavne ugljikohidrate. Zamijenite ga hlebom od cijelog zrna pšenice, čime dobijate više hranjivih tvari, a manje se gojite.

Vino

Možda niste očekivali vino na ovom spisku, ali ono je zaista zdravo ako se pije umjereno. Vino pomaže kardiovaskularnom sistemu, a zahvaljujući antioksidansu resveratrolu, smanjuje proizvodnju masnoća.

Kafa ili čaj

Ostala pića koja ljekari preporučuju za mršavljenje uključuju kafu i čaj. Prema studiji sprovedenoj na Univerzitetu u Londonu, kofein može pokrenuti metabolizam, što ubrzava gubitak kilograma.

Ostale namirnice koje se preporučuju za mršavljenje su piletina, sočivo i pečurke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana