Zaraženi ste koronom, svaka kost vas boli i imate temperaturu – konzumiranje sljedeće hrane liječi

B92
Foto: everydayhelth

Ishrana je veoma važan faktor u oporavku od kovida 19. Istraživanja pokazuju da je nedovoljna hranljiva ishrana faktor rizika za težak oblik korona virusa, a ključni hranljivi sastojci mogu da pomognu u podršci imunološkom sistemu i upravljanju upalom.

Evo šta stručnjaci savjetuju da bi trebalo jesti u slučaju zaraze korona virusom. Sljedeće namirnice i hranljive materije mogu pomoći osobi da se oporavi od bolesti, piše "MNT".

Stručnjaci povezuju ishranu koja uključuje zdravu, biljnu hranu sa manjim rizikom i težinom od kovida 19. Pored toga, studija je otkrila da zdrava ishrana zasnovana na biljnoj hrani može posebno da koristiti ljudima sa većom socioekonomskom deprivacijom.

Ishrana bogata zasićenim mastima povećava enzim koji konvertuje angiotenzin, glavnu ulaznu tačku za koronavirus u ćelije. Istraživanja ukazuju da dijete, kao što je mediteranska ishrana, koje sadrže malo zasićenih masti i mnogo hranljivih materija iz biljne hrane, mogu da obezbjede više antioksidanata za tijelo. Antioksidansi mogu da pomognu u borbi protiv virusa i podržavaju imuni sistem. Zato, konzumiranje sljedeće hrane može obezbjediti vlakna, esencijalne vitamine i minerale i fitohemikalije, koja su korisna jedinjenja koja biljke proizvode.

-orasi i sjemenke

-masline i maslinovo ulje

-mahunarke, pasulj i sočivo

-povrće i voće

-Vlakna i proteini

-Omega-3 masne kiseline

-Vitamin C

-Vitamin D

-Cink

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana