Zarađuju na strahu od virusa korona: Varalice nude lijek na internetu

Agencije
Zarađuju na strahu od virusa korona: Varalice nude lijek na internetu

"Lijekovi" za koronavirus na internetu se nude iako lijek još ne postoji i gotovo niko nije imun na virus. Većina zaraženih oporavi se u roku od nekoliko nedjelja.

Ljekovita energija, čarobni bio principi i islamska metoda samo su neki od tretmana koje varalice nude na internetu kao lijek za koronavirus.

Mnogi prevaranti odlučili su da unovče globalni strah od epidemije i na internetu nude razna rješenja i tretmane koji će vas izliječili od virusa ili će vam toliko pojačati imunitet da se nećete moći ni zaraziti.

Ništa od toga ne može biti istina jer lek za koronavirus još nije pronađen, a pokazalo se i da gotovo niko nije imun na zarazu. Većina zaraženih oporavi se za nekoliko nedelja i bez lekarske pomoći, a oni koji razviju opasnije infekcije trebalo bi da potraže stručnu pomoć kako im bolest ne bi postala smrtonosna.

U jednom oglasu nudi se 'Moćna zaštita' koja će vam ojačati imunitet i zaštititi vas od koronavirusa.

Ista 'isceliteljka', koja tvrdi da ima 15 godina iskustva u liječenju biomagijom, na vrlo lošem engleskom piše i 'ako osjećate zarazu ili se ne osjećate dobro, odmah bi trebalo da neutrališete koronavirus'.

Svjetska zdravstvena organizacija je takođe upozorila da se treba čuvati varalica na internetu koji nude razne 'magične' lijekove pa su objasnili da korona virus neće izlečiti ni sprečiti UV lampe, ulje sezama, luk, alkohol i slično.

‘’Vreme je za činjenice, a ne strah.’’ - rekao je dr Tedros Adhanom iz Svjetske zdravstvene organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana