Vježbe koje vraćaju elastičnost koži: Kratki trening za vitke ruke

Glas Srpske
Vježbe koje vraćaju elastičnost koži: Kratki trening za vitke ruke

Koža godinama gubi elastičnost i ovaj prirodni proces nije moguće zaustaviti, ali stanje može da se popravi uz jednostavne vježbe kod kuće ili u fitnes centru.

- Svi volimo lagane vježbe koje je moguće raditi i dok sjedimo ispred TV-a, pa isprobajte ove. Osim viška na stomaku i bokovima, žene se najčešće žale na ruke koje s godinama izgledaju sve opuštenije. Kako bi to spriječile ili popravile, fokus ne bi trebalo da bude na nogama, zadnjici i stomaku baš na svakom treningu - ubacite i vježbe za ruke - kaže fitnes instruktorka Lidija Ljubičić.

Ona podsjeća da vježbe za ruke jačaju bicepse, tricepse, ali i gornji dio leđa. Takođe, riješiće vas i naslaga masnoća oko pazuha, ali i na leđima na području kopčanja grudnjaka.

- Prilikom izvođenja ovih vježbi potrebno je da pazite na držanje i leđa. Učvrstite tijelo, posebno trup i stomak i držite ravna leđa tokom izvođenja vježbi kako biste izbjegli moguća istezanja mišića pogotovo kod korišćenja tegova. Koliko god je važno imati lijepo oblikovane mišiće, još je važnije raditi vježbe pravilno i bez povreda – savjetuje Ljubičićeva.

Brzi, intenzivni trening, koji traje samo deset minuta, učiniće ruke, ramena, bicepse i tricepse izduženima.

- Jačanjem mišića postići ćete čvrste i lijepo oblikovane ruke, a u tome će vam pomoći tegovi ili flašice sa vodom. Tajna uspjeha je u vježbanju ramena, bicepsa i tricepsa barem 1-2 puta sedmično, za svaku mišićnu grupu 3-4 vježbe – ističe Ljubičićeva.

Najčešći je problem, dodaje, opuštena zadnja strana nadlaktice koju učvršćuju vježbe za triceps.

- Ne smijemo zapostaviti ni ramena koja neće stvoriti muškobanjast izgled, nego će ruke biti vitkije. Nemojte žuriti dok radite vježbe i zapamtite da nije bitno koliko ponavljanja napravite, nego koliko su ta ponavljanja kvalitetna. Radite vježbe sporo – naglašava Ljubičićeva.

Dodaje da je za odlične rezultate neophodno vježbati sve mišiće na tijelu.

- Mnogi se često pitaju kako učvrstiti tijelo i skinuti naslage masnog tkiva misleći da je to moguće samo s jako napornim vježbama koje nimalo nisu zabavne, ali to nije tako – kaže Ljubičićeva.

Savjet

Vrlo je bitno napomenuti da se poslije vježbanja posvetite istezanju cijelog tijela kako bi:

•        spriječili ili smanjili mogućnost povreda mišića i zglobova

•        povećali amplitudu pokreta

•        poboljšali ukupnu motoričku efikasnost

•        naučili da pravilno dišete i relaksirate tijelo

 

Besplatne savjete o ishrani i treningu čitaoci "Glasa srpske" mogu dobiti putem mejla: [email protected] ili na telefon "L-FIT STUDIO": 065/332-332

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana