Trikovi pomoću kojih ostanete preplanuli nakon povratka s godišnjeg

G.S.
Trikovi pomoću kojih ostanete preplanuli nakon povratka s godišnjeg

Nakon što smo se vratili s godišnjeg, osnovna misija nam je preplanulu put zadržati što duže.

Naravno, preplanuli ten će vremenom izblijedjeti zbog regeneracije kože i izbijanja novih ćelija na površinu, ali uz nekoliko jednostavnih trikova ipak na neko vrijeme možete sačuvati preplanulu boju.

Donosimo vam pet savjeta uz koje ćete duže ostati preplanuli.

Pijte puno tekućine

Osim spoljnje, koži je neophodna i unutrašnja hidratacija. Dovoljnim unosom vode produžavate život svim ćelijama u tijelu pa tako i onim površinskim koje u sebi imaju tamni pigment.

Tuširajte se mlakom vodom

Ako se tuširate vrućom vodom, vaša koža može dehidrirati, što će izazvati njeno isušivanje i ubrzano ljuštenje.Osim toga, izbjegavajte se dugo zadržavati pod tušem, a kupke nikako ne dolaze u obzir.

Smanjite piling

Piling trebate raditi samo jednom u dvije sedmice kako bi, uz otklanjanje sloja mrtvih ćelija kože, uspjeli i sačuvati preplanulu put.

Ubacite beta karotin u prehranu

Mango, mrkva, paprika, crvena jabuka i bobičasto voće su bogati vitaminom C i beta karotinom koji imaju veliki utjecaj na lijep i zdrav izgled naše kože. Vitamin C je jako važan za izgradnju kolagena, a karotenoidi za čuvanje preplanule puti.

Dubinska hidratacija

Da bi koža bila sjajna, elastična, nahranjena i da što duže sačuvala boju, jako je važno da je dobro hidrirana. Mažite se više puta dnevno, a posebnoe prije spavanja, prenosi Wall.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana