Tretmani za povratak ravnoteže u tijelu , život bez bola

GS
Foto: GS

Život sa bolom nije ni malo lak.

Bol u vratu i leđima, u ramenu, laktu, kuku i koljenu, bol u peti i mnogim drugim zglobovima, hronični  bolovi u mišićima i mekim tkivima, glavobolje i migrene, zujanje u ušima, vrtoglavice, problemi sa varenjem, hormonski disbalans… problemi sa stresom,napetošću, depresijom ili anksioznošću….Nažalost, svi smo iskusili neke od ovih problema i stanja, ili čak više njih u isto vrijeme. Neretko otklanjamo posljedice bola koji nas je snašao a rijetko njegove stvarne uzroke.

Prema riječima fizioterapeuta Mire Mitrović iz „Body code“ centra najbolji lek za oporavak od bola i preporod našeg tijela su terapijski tretmani koji tijelo oslobađaju od restrikcija, vraćaju fleksibilnost, elastičnost, poboljšavaju imunitet, bude tijelo da preuzme ulogu samoizlečenja, vraćaju  vitalnost i snagu organizmu i objedinjeno preventivno djeluju na sve organe poboljšavajući njihovu funkciju.

 Primjenom određenih tehnika kao što su kraniosakralna tehnika (kranio (lobanja), sakrum (trtična kost) prim.a), šijacu, jumeiho, triger terapija, kombinovani manuelni tretman, miofascijalna relaksacija, pomažemo uspostavljanju narušene ravnoteže u organizmu. Tokom svakog tretmana se posvećujemo kako mišićima tako i vašim emocijama i po tome su ovi terapijski tretmani jedinstveni. Veliki procenat otrova izbaci se iz organizma u toku tretmana, aktivira se hormon sreće i tijelo dobije više kiseonika.

Otklanjate bol trajno, ne samo privremeno?

 Bol je neretko posnjedica nekog stanja koje je duže trajalo, ukoliko nije u pitanju povreda, pad. Obično veoma mnogo stvari akumuliramo u sebi, a onda kada telo više ne može to da iznese, počinje da se budi i buni i reaguje nekim bolom.

Kažu „bol je veliki prijatelj“ i zaista u mnogim situacijama jeste, jer bol se pojavi kada telo kaže „ja zaista više ne mogu da ostanem u ovom stanju, hajde da ga rešimo“.

I natera vas da neke stvari ubrzate i nađete način kako da ga se rešite. Ma koliko niko od nas bol ne voli treba da mu budemo zahvalni. Najčešće ga ignorišemo pa bol slabijeg intenziteta pređe u ozbiljan bol, a kasnije u bitku i borbu dok se to bolno stanje ne riješi. Suština  tretmana jeste da se bavimo uzrokom, ne posljedicom. To jeste ključna stvar jer posmatramo tijelo holistički, kao jednu cjelinu. Nije nama bol samo posljedica nekog lošeg fizičkog stanja nego i posljedica dugih psihičkih, mentalnih, emotivnih promjena koje nam se dešavaju, a sa kojima ne možemo da se izborimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana