Podmukli simptomi dijabetesa

GS
Podmukli simptomi dijabetesa

Svi znamo koji su najčešći simptomi dijabetesa, međutim, stručnjaci tvrde da postoje novi simptomi koji mogu da otkriju veliki problem.

Dijabetes je ozbiljna bolest sa kojom se mnogi susretnu tokom života. Neki od najčešćih simptoma, koji ukazuju na to da osoba ima problem sa dijabetesom, jesu učestalo mokrenje, umor, kao i neobične promjene na koži.

Međutim, stručnjaci tvrde da postoje i drugi simptomi koji ukazuju na to da imate problem sa dijabetesom. Ovi simptomi se nalaze u ustima.

Dijabetes tipa 2

Dijabetes tipa 2 je sve češća bolest širom svijeta, a povezana je sa različitim faktorima kao što su prekomjerna tjelesna težina i nedostatak fizičke aktivnosti. Zbog toga nije loše da provjerite simptome koji ukazuju na to da li bolujete od dijabetesa, kako biste na vrijeme započeli liječenje.

"Dijabetes je medicinsko stanje gde telo nije u stanju da kontroliše nivo šećera u krvi. Visok nivo šećera u krvi može da dovede do povećanja šećera u pljuvački, što može da ošteti vaše zube i desni", objasnila je stomatolog Amanda Šihan, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana