Plod ljepote – smanjuje obim struka i regeneriše kožu: Podmlađuje i srce

GS
Plod ljepote – smanjuje obim struka i regeneriše kožu: Podmlađuje i srce

Kaže se da jedna jabuka na dan tera doktora iz kuće napolje, ali u well-being krugovima, avokado je taj koji se nalazi na samom vrhu beauty jelovnika. Ne samo da poboljšava cijelokupno zdravlje, već prema istraživanjima može da podmladi izgled kože i pomogne u smanjenju stomaka.

Avokado je prepun zdravih masnih kiselina (oleinska kiselina, omega-3 i mononezasićene masti) i antioksidansa, poput vitamina A, C, E, K, B i folata. Zahvaljujući ovoj fantastičnoj kombinaciji nutritivnih tvari, logično je da konzumacija avokada neguje našu kožu iznutra prema spolja.

U istraživanju iz 2022. objavljenom u stručnom časopisu , istraživači su želeli da otkriiju da li konzumacija jednog avokada na dan tokom osam nedelja podmlađuje izgled kože. Nakon osam nedelja, učesnici su primetili da je njihova koža čvršća i elastičnija, naročito na čelu i ispod očiju.

Ovo supervoće možete da servirate sa jogurtom za doručak ili kao hladnu salatu s paradajzom za ručak. A osim mladolikog izgleda, jeste li znali da vam avokado pomaže da izgubite centimetre u struku?

"Avokado je prepun zdravih mononezasićenih masnih kiselina i pobednik po pitanju koristi za zdravlje srca i mozga. Izvor je i vlakana, sadrži ih čak 10 grama u jednom prosečnom avokadu", pojašnjava dr Meier.

Upravo je ova kombinacija zdravih masti i vlakana odlična za sve koji žele da smršaju jer vas čini sitima

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana