Pet načina da skinete lak s noktiju ako nemate aceton

GS
Foto: Pixabay

Ako nemate aceton, a pri tome ste u žurbi, za skidanje laka s noktiju će vam pomoći pet alternativa.

Dobar manikir ne traje vječno, a pojavljivanje oštećenja može biti problem kada nemate mnogo vremena prije nekog važnog sastanka, posebno ako u tom trenutku nemate aceton.

Ipak, postoje i drugi načini na koje možete ukloniti lak s noktiju, a među njima definitivno nije guljenje.

Pasta za zube

Sve što je potrebno jeste da na nokte nanesete pastu za zube jer ona sadrži etil-acetat koji je takođe prisutan i u acetonu.

Dezodorans

Dezodorans je još jedan način za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite ga na nokte, a potom počnite uklanjati lak pomoću pamučnog tufera. Možda će biti potrebno više od jednog pokušaja, ali će rezultat biti zadovoljavajući.

Sredstvo za dezinfekciju ruku

U vrijeme pandemije korona virusa veće su šanse da kod sebe imate sredstvo za dezinfekciju ruku. Nanesite malo ovog sredstva na pamučni tufer ili na vatu te trljajte nokte sve dok ne dobijete željene rezultate.

Parfem

Baš kao i dezodorans, parfem može zamijeniti aceton. Nanesite ga na maramicu ili salvetu te počnite s čišćenjem noktiju. Mnoge žene su priznale da ih je ovaj način skidanja laka s noktiju više puta "spasio".

Lak za kosu

Lak za kosu sadrži alkohol i najbolja je alternativa za uklanjanje laka s noktiju. Nanesite lak na nokte, ali onda djelujte što brže jer se pamučni tufer može zalijepiti na nokte, prenose Nezavisne novine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana