Novorođene trojke zaražene virusom korona

Srna
Novorođene trojke zaražene virusom korona

MEKSIKO SITI - Novorođene trojke u Meksiku bile su pozitivne na testu za virus korona, u slučaju bez presedana, saopštili su lokalni organi nadležni za zdravstvo.

Medicinski stručnjaci pokušavaju da ustanove da li je moguće da je zaraza prenesena preko majčine placente tokom trudnoće.

Dvije bebe, dječak i djevojčica, u stabilnom su stanju u bolnici u meksičkoj državi San Luis Potosi, dok je drugi dječak na liječenju za respiratorne bolesti.

Portparol državne Komisije za zdravlje kaže da nigdje u svijetu nije otkrivena zaraženost kod rođenja više beba, te da će biti provedena istraga o slučaju, piše Bi-Bi-Si.

Vrlo mali broj beba se zarazi virusom nakon rođenja, ali zdravstveni zvaničnici ne vjeruju da se to desilo u ovom slučaju.

Ministar zdravlja Monika Lilijana Ranhel Martinez izjavila je da postoji mogućnost da se bebe zaraze u trenutku rođenja.

Roditelji novorođenih trojki trenutno se testiraju na virus korona, a vlasti upozoravaju na mogućnost da su zaraženi, ali da nemaju simptome kovida-19.

Bebe su prijevremeno rođene 17. juna i sve tri su bile pozitivne na virus korona na dan rođenja.

U Meksiku je do sada zaraženo 185.000 ljudi, a od posljedica zaraženosti virusom korona preminulo je 22.584 ljudi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana