Nekoliko razloga zbog kojih vaš muškarac ne želi seks i kada se trebate zabrinuti

GS
Nekoliko razloga zbog kojih vaš muškarac ne želi seks i kada se trebate zabrinuti

Poznato je da muškarci, kako odrastaju, imaju pomalo smanjen seksualni nagon. Seksualna želja smanjuje se oko 45. godine i nastavlja opadati s godinama, tvrde seksualni stručnjaci.

Fiziološke komponente mogu biti važne, poput promjena u protoku krvi povezanih s godinama i promjena hormona. Ostale prepreke seksualnoj intimnosti mogu uključivati zdravstvena stanja, nemogućnost orgazma, nedostatak samopouzdanja u spavaćoj sobi i općenito pad želje za seksualnim aktivnostima, bez obzira na vaše osjećaje prema partneru.

Mnogo žena koje pokušavaju održati uzbudljive stvari u spavaćoj sobi, suočavaju se s problem da njihov suprug ima smanjen seksualni nagon. Stručnjaci su otkrili nekoliko razloga zbog kojih je moguće da je vaš muškarac izgubio libido.

Kad se muškarci strastveno uključe u svoju karijeru, može im se smanjiti seksualna želja. Priznanja, novac i ego pružaju mu uzbuđenje koje bi inače tražio kroz seks.

Osim toga, nivo testosterona opada s dobi 0,4 do 2 posto godišnje nakon 30. godine života. Osim niskog libida, simptomi niskog testosterona mogu uključivati smanjenu energiju, slabo raspoloženje, umor, gubitak mišićne mase, pa čak i poremećaje erekcije. 
Vjeruje se da muškarci koji više konzumiraju porniće imaju dosta manji nivo zadovoljstva sa svojim partnericama, u smislu intimnosti i romantične vezanosti.

Kad pornografija postane ovisnost, muškarac se oslanja na to da bi mogao biti stimuliran umjesto da se oslanja na partnericu. To je takođe jedan od problema.

Gubitak seksualnog nagona za muškarca ne znači samo probleme u spavaćoj sobi. Njegov slabi libido mogao bi imati veze sa zdravstvenim problemima, napominju stručnjaci. Penis se može smatrati barometrom ukupnog zdravlja muškaraca, a ako postoje problemi na ovom području, to bi moglo biti simptomom većih zdravstvenih problema poput dijabetesa, raka prostate ili srčanih bolesti.

Jednako je loša i pretilost. Ona kao i nedostatak fizičke aktivnosti dovodi do porasta seksualnih disfunkcija kod 43 posto žena i 31 posto muškaraca. Dijabetes i pretilost smanjuju seksualnu aktivnost.

Glavni okidač za mnoge probelem je svakodnevni stres koji je dio svakodnevnice mnogih. Oni koji su pod velikim stresom često gube seksualni nagon. Možda ne možete ukloniti izvor stresa svog partnera, ali možete ga potaknuti na jednostavne promjene koje će poboljšati njegovo zdravlje i libido.

Njegova bi nezainteresiranost za seks mogla biti i jer mu ne pokazujete dovoljno pažnje. Ograničen fizički kontakt može naštetiti vašoj vezi. Pokušajte sa spontanim zagrljajem ili poljupcem, što bi moglo imati velike promjene na vaš seksualni život, prenosi Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana