Liječi sinuse, astmu, plućne bolesti: Ove preparate sa renom možete sami da napravite

Agencije
 Liječi sinuse, astmu, plućne bolesti: Ove preparate sa renom možete sami da napravite

U svakom domaćinstvu treba da se nađe ren, ne samo zbog toga što daje poseban ukus jelima, već i zato što posjeduje iscjeliteljsku moć. To potvrđuju mnogobrojni preparati koje nudi tradicionalna medicina, a spremaju se na jednostavan način, u kućnim uslovima.

 

* Za upaljene sinuse zagrejte ringlu i stavite na nju narendani ren, a zatim nad to nadnesite peškirom pokrivenu glavu i udišite isparenja od pet do 10 minuta. Najbolje je da to uradite pred spavanje, i da legnete takođe pokrivene glave. Poslije nekoliko dana sinusi će početi da se čiste, a bolovi će proći.

 

* Za plućne bolesti pripremite čaj. Sa 200 ml kipuće vode prelijte 10 g narendanog korijena i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovako dobijeni čaj pijte od dva do tri puta dnevno u malim šoljama.

 

* Za lečenje astme skuvajte četiri supene kašike narendanog rena u šolji jabukovog sirćeta. Kada se ren razmekša, procijedite ga, pa dobijenoj količini dodajte istu količinu meda. Smjesu lagano kuvajte da se zgusne, a onda u to dodajte ranije isceđeni sok i ostavite da se ohladi. Ovako dobijeni lijek pijte ujutru i uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana