Kajli Džener otkrila svoju noćnu rutinu za njegu kože

gs
Foto: GS

Kajli Džener nedavno je u svojim Instagram Pričama podijelila četiri svoja proizvoda koji su sastavni dio njene noćne rutine njege kože.

Džener obično započinje proces noćne njege s proizvodom Kulie Skin Makeup Melting Cleanser koji košta 28 dolara.

"Ovo je promijenilo sve", rekla je Džener iz sredstva za čišćenje od kreme do ulja u nedavnoj Instagram Priči, ističući da oslanjanje na maramice za šminku može biti grubo za vaš ukupni ten.

Jenner's Makeup Melting Cleanser napravljen je od biljnih ulja (naučni podaci su prethodno pokazali da određeni botanički sastojci mogu popraviti oštećenja kože i izblijediti bore) kako bi nježno i efikasno očistila šminku s licu - nije potrebno trljanje. Jednostavno navlažite lice, umasirajte balzam, isperite ga i osušite mekanim peškirom.

Nakon što je očistila lice od šminke, Džener je zatim na lice nanijela Kyle Skin Foaming Wash koji košta 24 dolara.

"Ne treba vam mnogo", kaže Džener.

Ovo sredstvo za pranje lica napravljeno je od tenzida na bazi kokosa i glicerina za nježno čišćenje kože bez isušivanja. Glicerin, bezbojni šećerni alkohol bez mirisa, uobičajen je u većini hidratantnih krema i sredstava za čišćenje jer štiti kožu od suhoće i iritacija.

Džener upotpunjuje svoju noćnu rutinu korištenjem  Kyle Skin hijaluronske kiseline i Kyle Skin vitamina C seruma. Hijaluronska kiselina djeluje na glatkoću i hidrataciju kože zahvaljujući svojoj sposobnosti da država hidrataciju. Vitamin C je također oslonac u njezi kože djelomično zahvaljujući prednostima protiv starenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana