Kako njegovati kožu na niskim temperaturama

GS
Foto: Ilustracija

Ako u nečemu preterujemo, koža će to otkriti.

Kao najveći organ, ali i zaštita tijela i organizma, koža puno toga otkriva o nama, pa je zapravo ogledalo našeg načina života.

Na primjer, nezdrava ishrana će uzrokovati brojne upalne procese, bez obzira na spoljnu njegu. Naravno, nekome više nekome manje, ali ako je to problem, kreme to neće srediti.

"Koža se konstantno mijenja, zavisi od toga kako živimo, kako se hranimo i koliko vode pijemo. Na to moramo da obratimo pažnju i da njegu prilagodimo dobu. Za zimu je generalno bitno da se njegujemo ultra hidratantnim proizvodima za zaštitu od hladnog vremena i vetra", komentarisala je američka dermatološkinja Anđelika Voker za magazin Vun.

Takođe, ako ne vidite neku dramatičnu promjenu na koži, bez obzira na vremenske prilike, nije nužno drastično mijenjati rituale.

Na niskim temperaturama je dobro uvesti još jedan sloj kreme dnevno, pošto niske temperature isušuju lice. Boravak na hladnom vazduhu dobar je za kožu, ali pritom je morate zaštititi kremom, kako bi lice ostalo meko, piše 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana