Jedan blizanac jeo vegansku hranu, a drugi meso: Ko na kraju bolje izgleda?

Agencije
Jedan blizanac jeo vegansku hranu, a drugi meso: Ko na kraju bolje izgleda?

Ako ste se ikada pitali kako veganska ishrana utiče na telo čovjeka, ovi blizanci verovatno mogu da vam daju najbolji odgovor.

Blizanci Hugo i Ros Turner su odlučili da učestvuju u jednom eksperimentu i pokažu svima koliko ishrana može da utiče na naše zdravlje i fizičke karakteristike tijela, ali takođe su htjeli da na svojim tijelima vide da li su našem organizmu potreban proteini iz mesa.

Hugo je 12 nedjelja praktikovao vegansku ishranu, a Ros je svakodnevno unosio velike količine mesa. Unos kalorija je trebao da bude izjednačen, a osim toga blizanci su redovno išli u teretanu.

Eksperiment je trajao tri mjeseca, a tokom ovog perioda braća su redovno mjerila kilograme, nivo holesterola, kao i procenat masti i mišića u tijelu.

Nakon tri mjeseca čak su i stručnjaci su bili iznenađeni velikom razlikom u njihovom fizičkom izgledu.

Hugo je na početku eksperimenta imao 83,9 kilograma, a procenat masnoće je bio 13 odsto. Poslije tri mjeseca njegova težina je iznosila 82,1 kilogram, a procenat masnoće se smanjio na 12 odsto, ali je Hugo primjetio da mu se mentalni fokus poboljšao.

Njegov brat Ros je imao potpuno drugačije rezultate. Stručnjaci su mu prvobitno izmerili 79,4 kilograma, poslije tri meseca 85,7 kg, dobivši za 12 nedjelja uspio 4,5 kilograma mišićne mase.

Hugo je jeo vegansku hranu - lijevo na fotografiji.

Ros je jeo meso - desno na fotografiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana