Da li je previše imati seks 11 puta dnevno?

klix.ba
Da li je previše imati seks 11 puta dnevno?

Može li previše seksa biti opasno za žensko zdravlje? Odgovor su dali stručnjaci, na osnovu konkretnog primera i “problema” s kojim se suočila jedna od čitateljki britanskog “Gardijana”.

Ona je ispričala da ona i njen dečko uživaju u seksualnim maratonima, pa imaju odnose 11 puta dnevno. Američka psihoterapeutkinja Pamela Stivenson Konoli specijalizovana za liječenje seksualnih poremećaja dala je odgovor na njeno pitanje da li je to previše.

Ako ste se i vi pitali koliko puta dnevno je normalno imati odnose, evo odgovora.

“Oboje imamo izuzetno visoke seksualne nagone i dobro se slažemo. Ali brinem da možda možemo da oštetimo svoje tijelo. Nedavno smo imali odnos 10 puta dnevno. Za vrijeme našeg 11. pokušaja bilo je previše bolno nastaviti. Potražila sam savjet kako da ga manje povredim ili koliko dugo vremena treba da se oporavim”, pitala se čitateljka.

Mišljenje stručnjaka je da bi seks trebalo da bude prijatan, pa bi trebalo da prestanete ukoliko vas boli.

“Ako boli, prestanite, osim ako vam se naravno to ne sviđa, moj savjet ovdje nije za one koji erotizuju bol. Seks nije konkurencija, niti igra hrabrosti. Pazite na svoje telo i razmislite o tome da li težite kvalitetu ili kvantitetu. Imaćete daleko zadovoljniji seks ako se fokusirate na pružanje i primanje zadovoljstva”, tvrdi dr Stivenson Konoli.

Usmerenost na ciljeve, dodaje, uvijek smanjuje uživanje, prenosi portal klix.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana