Četiri načina na koja vas soda bikarbona može proljepšati

GS
Četiri načina na koja vas soda bikarbona može proljepšati

Donosimo vam četiri načina na koje vam ovaj čudotvorni prah može pomoći da izgledate ljepše.

 

 

Piling

Utrljajte na lice smjesu od sode bikarbone i vode, u omjeru 3:1, laganim kružnim pokretima. Na taj način ćete uraditi blag i efikasan piling lica. Takođe, soda bikarbona vam može pomoći i da se riješite bubuljica: napravite pastu od nje i svježe iscijeđenog limunovog soka, te je periodično nanosite na bubuljicu.

Šampon

Napravite vlastiti šampon za dubinsko pranje dodavanjem četvrtine sode bikarbone u šampon (potrebno je da sodu bikarbonu dodate u prozirni, a ne kremasti šampon). To će vam pomoći da uklonite ostatke proizvoda za njegu kose i njihovo nakupljanje na kosi.

Nemate vremena za pranje kose? Koristite sodu bikarbonu kao suvi šampon da upije ulje i da ne morate izlagati kosu fenu još jedan dan. Jednostavno pospite sodu bikarbonu po korijenu kose i nakon toga počešljajte kosu prstima.

Ublažite opekotine

Kako biste ublažili opekotine od sunca, natopite peškir rastvorom od 250 ml vode i četiri kašike sode bikarbone. Dobijeni rastvor će pomoći da se “izvuče” vrelina iz opekotina.

Ljepša koža

Ona vam može pomoći i da imate mekšu kožu. Jednostavno je dodajte u toplu kupku i to je to. Pored toga, kada radite kućni pedikir, dodajte tri kašike sode bikarbone u toplu vodu i vaša stopala će vam biti veoma zahvalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana