Bananom protiv bubuljica, podočnjaka i nepravilnosti na koži

B92
Foto: Depositphotos

Znali smo da su banane dobre za zdravlje i liniju. Međutim, ova slatka tropska voćka može učiniti čuda i za vašu ljepotu. Da li ste znali da vam kora banane može pomoći u uklonjanju bubuljica, podočnjaka, pa čak i bora? Nismo ni mi znali, sve dok nismo otkrili ova tri čudotvorna trika za ljepotu koje morate isprobati.

Protiv mitisera i bubuljica

Ukoliko ne možete da se riješite mitisera, pokušajte da svakodnevno pet minuta masirate lice i/ili tijelo unutrašnjom stranom kore banane. Budete li se toga redovno pridržavali, već nakon mjesec dana trebalo bi da vidite rezultate.

Za natečene oči i tamne kolutove

Ako bezuspješno tragate za djelotvornim sredstvom protiv podočnjaka, tamnih krugova i natečenih očiju, pokušajte ovo. Kašičicom izgrebite unutrašnji dio bananine kore i pomješajte nakupljena vlakna s gelom aloe vere. Dobijenu pastu nanesite na područje oko očiju i opustite se 15 minuta. Zatim isperite lice hladnom vodom i gledajte kako podočnjaci i tamni kolutovi nestaju.

Maska protiv bora

Od kore banane možete napraviti i njegujuću masku protiv bora. Žumance jednog jajeta smiksajte s vlaknima s unutrašnje strane kore banane koja ste skupili kašičicom. Dobijenu masku nanesite na čisto lice i ostavite da stoji 10 minuta. A možete i jednostavno trljati unutrašnju stranu kore banane o lice prije odlaska u krevet, pa se ujutro umiti mlakom vodom.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana