Znate li koje su najčešće greške koje možete napraviti pri kupovini obuće

klix.ba
Znate li koje su najčešće greške koje možete napraviti pri kupovini obuće

Znate li na koja pravila treba obratiti pažnju pri kupovini obuće? Ovih nekoliko savjeta stručnjaka sigurno će vam pomoći u narednoj posjeti prodavnici obuće.

Dizajner obuće Ritch Erani kaže da kupovina cipela nije lagan zadatak, a pronalaženje odgovarajućeg para nekada je zahtjevna misija. Uobičajena greška prilikom kupovine je pokušaj da se pronađe jedinstveni par koji se slaže sa svim odjevnim predmetima u ormaru kupca.

"Jedan par cipela ne ide podjednako dobro sa suknjom ili hlačama, bez obzira je li riječ o otmjenoj ili ležernoj odjevnoj kombinaciji. Trebalo bi imati najmanje tri različita para cipela za svakodnevnu upotrebu", objašnjava dizajner za Insider.

Erani dodaje da prije kupovine treba promisliti kakva je obuća potrebna, kako bi se napravila jasna razlika između potreba i želja: "Nekada se obuća koja je potrebna razlikuje od kompletne ponude u trgovini".



Karijeru je započeo prije 16 godina, kada je s bratom otvorio prodavnicu CHUCKiES u Njujorku. U ponudi su bili modeli kreatora poput Chloé i Balenciaga. Godine 2012. kreator je pokrenuo vlastitu liniju cipela Ritch Erani NYFC, a njegove modele nosile su zvijezde poput Madonne, Bejonse i glumice Prijanke Čopre.


Erani kaže da PVC cipele nisu za svaku priliku. Prozirne potpetice često nose Bejons i Kajli Džener Jenner, a pojedine modele dizajnirao je Erani.

"Vrlo su lijepe. Bejons nosi cipele koje sam kreirao tako da izgleda kao da joj je stopalo mokro. Izgledaju prelijepo kada se nose na pravi način. Teško je gledati jeftine PVC cipele, jer prije svega nisu udobne. Volim kristalni izgled potpetica, izgledaju svježe i novo", objašnjava kreator i dodaje da su najgori trendovi u modnoj industriji cipela nastali s pojavom Ugg čizmi i japanki.


"Ugg čizme su veoma tople, ali nemaju čvrst luk na prstima. Dobijate stabilnost tek kada probate drugu čizmu. Postoje ljudi koji čitavo ljeto provedu u japankama, a zimu u Ugg čizmama. Ne treba vas čuditi što se stopalo širi, pa nekada postane četvrtasto", objašnjava dizajner i dodaje da se japanke nose na plaži ili bazenu, nikako na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana