Za guste i bujne trepavice: Trik pomoću kojeg će i najobičnija maskara biti savršena

GS
Foto: ilustracija

Jedan trik "običnu" maskaru pretvara u luksuzni mejkap proizvod koji će "stvoriti" fantastične trepavice kakve želite!

Ponuda maskara u parfimerijama i prodavnicama kozmetike je ogromna. Ipak, mora se priznati da vrhunske maskare luskuznih brednova garantuju i odlične rezultate. A šta ako vam kažemo da postoji trik s kojim će baš svaka maskara, bez obzira na cijenu, osigurati da vaše trepavice izgledaju fantastično?

Trik je u tome da jeftinu četkicu za maskaru jednostavno zamjenite četkicom svoje omiljene skupe maskare. Ako vam to zbog higijene ne djeluje kao pametna ideja – evo rješenja i za to. Temeljno čišćenje je obavezno!

Kako da očistite četkicu?

Dakle, ne bacajte pakovanje (mislimo na četkice) maskare koja vas je oduševila. Luksuznu četkicu koja "radi fantastičan posao" potopite u čašu mlake vode (ne vrele, da se plastika ne rastopi) i držite je u toploj vodi deset minuta.

Zatim, za temeljnu dezinfekciju u drugu posudu naspite medicinski alkohol i ostavite četkicu u njemu nekoliko minuta. Kada više ne vidite ostatke stare maskare, možete lagano istrljati četkicu i osušiti je komadom kuhinjskog papira i zatim je staviti na kuhinjski ubrus dok se potpuno ne osuši.

Ne zaboravite! Ostaci alkohola ili vode mogu da uzrokuju sušenje maskare pa prije nego što četkicu stavite u vašu novu "običnu" maskaru , provjerite da li je potpuno suva!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana