Viktorijini anđeli odlaze u prošlost, kompanija najavila potpuno novi imidž

GS
Viktorijini anđeli odlaze u prošlost, kompanija najavila potpuno novi imidž

Rebrendiranje i potpuna promjena poslovne strategije modnog brenda Victoria's Secret će za rezultat imati ukidanje prepoznatljivog naziva Viktorijinih anđela koje će u cilju diverzifikacije marke zamijeniti "ambasadori" koji neće biti birani samo na osnovu izgleda.

Decenijama je Victoria's Secret bio sinonim za svoje supermodele, žene koje su predvodile brend i sudjelovale u godišnjoj modnoj reviji te nosile titulu "anđelica".

Međutim, u okviru nove strategije planirano je da marka donjeg veša krene u mnogo modernijem smjeru - anđeli će biti zamijenjeni ambasadorima koji su uvedeni da nadahnu promjene i pozitivnost, a fokus više neće biti isključivo na fizičkom izgledu.

Brend će takođe pokrenuti niz novih humanitarnih partnerstava koja će pomoći u podršci životu žena širom svijeta.

Ti novi ambasadori će formirati "VS Kolektiv" koji opisuje "sve veću grupu uspješnih žena koje dijele zajedničku strast da vode pozitivne promjene".

Prva imena na spisku uključuju manekenke kao što su: Adut Akeč, Prijanka Čopra Džonas, Valentina Sampaio, Paloma Elseser, Megan Rapinoi, Ajlien Gu i Amanda de Kedenet.


"Uz 'BC Collective' stvaramo platformu koja će izgraditi nove, dublje odnose sa svim ženama", rekla je Marta Pis, glavna direktorica marketinga u Victoria's Secret-u.

"Nizom saradnji, poslovnog partnerstava i inicijativa unosimo nove dimenzije u naše iskustvo s brendom. Kombinacijom energije, kreativnosti i perspektive novih partnera sa našom mrežom, možemo transformirati način na koji se povezujemo", kazala je Pis.

Marka će pokrenuti i humanitarni "VS Globalni fond" koji će finansirati inovativne istraživačke projekte usmjerene na unapređenje liječenja raka kod žena i ulaganje u sljedeću generaciju ženskih naučnika koje predstavljaju raznoliku populaciju kojoj služe, dajući najmanje 5 miliona dolara godišnje za ispitivanje i rješavanje rasnih i rodnih nejednakosti.

Ove najave pretpostavljaju novi pravac u kojem planira ići brend donjeg veša, a koji je već dugo kritiziran zbog seksističkog i zastarjelog pristupa marketingu.

"Ovo je dramatičan pomak za našu marku i to je pomak koji prihvatamo od svoje srži", rekao je Martin Voters, izvršni direktor te naglasio da je ovo samo početak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana