Šminkanje tokom ljeta: Ujednačite ten uz mali trik

GS
Šminkanje tokom ljeta: Ujednačite ten uz mali trik

Tokom ljetnog perioda nošenje šminke može da bude naporno posebno ukoliko ste u pokretu tokom većeg dijela dana.

Mnogi dame se zato odlučuju za minimalnu šminku.

Ukoliko i vi želite da pribjegnete ovoj metodi i pitate se šta bi to bilo dovoljno, a da ne morate da stavljate puder preko cijelog lica, odgovor je korektor.

Počnite sa hidratizovanom, zaštićenom kožomOvo je osnovno pravilo ljetne šminke.

Vaša baza treba da počne sa SPF, zaštitnim faktorom. Ukoliko imate suvu kožu stavite prvo hidratantni serum ili laganu hidratantnu kremu ispod kreme za sunčanje, pomoći će vam da koža bude adekvatno hidrirana tokom dana.

Savjetuje se da sve ovo uradite nekoliko minuta prije nanošenja korektora da biste bili sigurni da će ostati na mjestu.


Korektor koji odgovara vašoj kožiKorišćenje korektora koji je za nijansu svjetliji od tona vaše kože je odličan za osvjetljavanje podočnjaka, ali neće dobro djelovati ako se inače ne šminkate.

Vaša koža je vjerovatno nekoliko nijansi tamnija tokom ljeta, jer je vaše lice svakodnevno više izloženo sunčevim zracima, što može da učini da presvijetli korektor izgleda neravnomerno. Koristite korektor ispod očiju koji odgovara vašem temu tokom ljetnih mjeseci i dodajte jednu tačku svjetlijeg korektora u unutrašnje uglove oka da biste osvijetlili ovo područje.


Ispod korektora koristite korektor bojeUkoliko imate probleme sa podočnjacima, prije nanošenja korektora nanesite onaj u boji. Koristite zelenu da sakrijete sve crvene podtonove, narandžastu da dodate toplinu, žutu za svijetle tonove kože i ljubičastu da dodate hladniji ton i sakrtijete plave podočnjake.

Fleke i ožiljciAko koristite korektor da prikrijete fleke ili ožiljke od akni, postoji strategija koja će pomoći da to izgleda mnogo prirodnije.

Prvo nanesite malo pudera na to područje, a zatim nanesite na malu količinu korektora, ostavite da se osuši, a zatim izblendajte

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana