Šest najčešćih grešaka prilikom iscrtavanja obrva

Lepota&Zdravlje
Foto: Instagram

Obrve definišu lice, to je činjenica. Greške u iscrtavanju obrva mogu da pokvare cijeli izgled – ne dozvolite to.

One upotpunjuju naš izgled i naglašavaju oblik lica. Isto tako mogu ozbiljno pokvariti izgled, dodati godine ili vas učiniti strogim.

Ako ne difinišete obrve kako treba, jednostavno se poništili sav trud koji ste uložili u šminkanje tog dana.
U nastavku vam donosimo šest najčešćih greašaka prilikom iscrtavanja obrva

Pogrešna nijansa olovke

Nemojte uzimati previše tamnu olovku za obrve. Brinete bi trebalo da biraju 2-3 tona svjetliju nijansu od boje svoje kose. Plavuše treba da čine suprotno – da kupe olovku koja će biti za 2 – 3 nijanse tamnija od njihove kose. Čak i ako imate crnu kosu, nikako nemojte uzimati crnu olovku – odlučite se za tamno smeđe ili tamnosive nijanse. Izbor će zavisiti od tona koji želite da postignete.

Crtež je previše svjetao

Veoma svjetao crtež nije najbolji izbor. Vizuelno, obrva se može podijeliti na 3 dijela: glava, tijelo i rep. Osnova obrve ne bi trebalo da bude intenzivnija od ostatka. Boja obrve trebalo bi da lagano prelazi iz svijetle u tamno, u suprotnom vaše lice će izgledati ljutito i sumorno. Ovakva tranzicija pomoći će vam da obrva izgleda prirodnije.

Pogrešan oblik obrva

Svaka osoba ima svoj oblik lica  – potpuno ista situacija je i sa obrvama. Oblik koji imaju vaša sestra ili drugarica vama, možda, uopšte neće stajati.  Djevojke sa okruglim licem trebalo bi da biraju oblik sa oštrim lukom, a koje imaju lice u obliku dijamnanta – klasičan, blagi luk. Djevojke ovalnog lica mogu da nose sve oblike. Ovalne obrve pogodne su samo za žene sa kvadratnim oblikom lica.

“Tužne” obrve

Ako ostavite rep obrve suviše dugačkim može vam se dogoditi da postignete utisak „tužnog lica“. Produžen rep povlači sa sobom utisak spuštenog spoljnog ugla oka. Kako to da izbjegnete? Neka rep ne bude niži od glave i tijela obrve.

Pretjerana želja za simetrijom

Lice svake osobe je asimetrično – baš kao i obrve. Da, naš zadatak je u velikoj mjeri da ih vizuelno približimo idealu, ali ovdje je važno ne pretjerati. Potpuna simetrija djelovaće neprirodno i narušuće harmoniju lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana