Prodato 55 odsto kompanije Viktorias Sikret za 525 miliona dolara

Agencije
Prodato 55 odsto kompanije Viktorias Sikret za 525 miliona dolara

NjUJORK - Privatna investiciona firma "Sikamor Brends" biće novi većinski vlasnik posrnule kompanije "Viktorijas Sikret", javlja agencija AP.



"Sikamor Brends" će kupiti 55 odsto kapitala "Viktorias Sikreta" za oko 525 miliona dolara, saopštila je kompanija "L Brends" u čijem je većinskom vlasništvu do sada bio ovaj američki proizvođač ženskog rublja i kozmetike.

Kompanija "Kolumbus" iz Ohaja zadržaće preostalih 45 procenata vlasničkog udjela.

Dogovorena prodajna cijena ukazuje na značajan pad vrijednosti "Viktorias" brenda, čijih je više stotina prodavnica prošle godine ostvarilo prihod od oko 7,0 milijardi dolara.

Tokom praznične sezone kupovina krajem prošle godine, "Viktorias Sikret" je zabilježila pad prodaje od 12 procenata, a danas je kompanija objavila da joj je u četvrtom tromjesečju prodaja pala za 10 odsto. Pad prodaje je posljedica jačanja konkurencije i promjene ukusa kupaca.

Akcija "L Brendsa", matične kompanije "Viktorias Sikreta", pala je danas na elektronskom trgovanju prije zvaničnog otvaranja berze za 14,6 procenata.

"L Brends" se takođe nalazi pod istragom pošto je generalni direktor Les Veksner doveden u vezu sa pokojnim finansijerom Džefrijem Epstajnom koji je optužen za seksulano zlostavljanje i podvođenje maloljetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana