Prodaje se italijanski brend motociklističke odjeće Dajniz

TANJUG
Foto: facebook

LONDON- Multinacionalna investiciona kompanija Investkorp se sprema da proda italijanski brend motociklističke odjeće Dajniz (Dainese), a firma s 49-godišnjom tradicijom, koju promoviše motociklistički trkač Valentino Rosi, mogla bi da bude procjenjena na oko 750 miliona evra, javlja Rojters.

Investkorp sa sjedištem u Bahreinu, koji ima istoriju s prodajom luksuznih brendova, uključujući Guči i Tifani, angažovao je Lazard da pokrene proces prodaje italijanske kompanije početkom 2022. godine, rekao je britanskoj agenciji jedan dobro obavješten izvor pod uslovom da ne bude imenovan.

Multinacionalni investitor Investkorp, koji je preuzeo kontrolu nad Dajnizom 2014. za 130 miliona evra, namjerava da inkasira oko 750 miliona evra od prodaje, a ako uspije, mogao bi da zaradi skoro šest puta više nego što je uložio u kupovinu.

Iz Dajniza i Investkorpa su odbili Rojtersov zahtjev za komentarom.

Investkorp, koji je do kraja prve polovvine ove godine upravljao imovinom vrijednom 37,6 milijardi dolara, ostvario je više od osam akvizicija ove godine preko svog fonda privatnog kapitala i tehnološkog fonda u čijem su fokusu evropska tehnološka preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana