Pletenice su uvijek dobra ideja, donosimo nekoliko prijedloga kako ih nositi ove jeseni

GS
Foto: Ilustracija

Pletenice su svestrana frizura, odgovaraju svim godišnjim dobima, a uz malo vježbe mogu biti veoma jednostavne za izradu i što je najvažnije uvijek izgledaju moderno.

U nastavku donosimo nekoliko načina pletenja kose koji će biti aktuelni ove sezone.

Iako su pletenice najčešće rezervisane za dugu kosu, postoje opcije poput "baby" pletenica koje mogu nositi apsolutno svi. Ovaj oblik među prvima je nosila glumica Margot Robie na prilično kratki bob, a isto tako i jedna od najpoznatijih svjetskih influenserica Kiara Ferragni koja je istu verziju frizure pokazala na svojim dugim plavim uvojcima.

Pod uticajem nekih nedavnih trendova veliku popularnost stekli su najraznolikiji tipovi pletenica, bilo da se radi o elegantnijim i sofisticiranim do onih raščupanog "messy" stila.

Jedna od onih koji obožavaju pletenice u najrazličitijim oblicima je manekenka Gigi Hadid, koja može biti savršen izvor inspiracije kada je u pitanju ova frizura. Hadid je nosila sve: od pomenutih "baby" pletenica koje uokviruju lice, do pletenice u punđi ili sitnih pletenica vezanih u rep.

Evo nekoliko prijedloga kako ovu uvijek modernu frizuru možete nositi ove sezone:

"Baby" pletenice

"Baby" pletenice je naziv za frizuru gdje su dva tanka pramena koja uokviruju lice (najčešće labavo) spletena u pletenice. Stil koji odgovara početku 21. stoljeća vratila je u modu glumica Margot Robie na filmskom festivalu u Cannesu gdje je nosila upravo ovu frizuru.

Nakon nje mnoge poznate ličnosti poput pjevačice Due Lipe, influenserice Chiare Ferragni, latino zvijezde Karol G - kopirale su ovaj stil, a čini se da još uvijek ne izlazi iz mode.

Klasične niske pletenice

Kosa podijeljena na dva dijela, ispletena u pletenice koje počinju ispod linije brade savršen su način za pokupiti dugu kosu kad nemate ideju za frizuru.

Pomalo raščupano izdanje podsjeća na frizure iz djetinjstva kakve su mnoge djevojčice nosile u školu.

Više sitnih pletenica

Sitne pletenice skupljene u rep ili kombinovane sa puštenim ostatkom kose, donose osvježenje svakodnevnom stilu.

Bezbroj je načina da ih kombinujete, a na fotografijama iznad možete vidjeti kako su ih nosile neke poznate ličnosti što vam može donijeti inspiraciju za novu frizuru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana