Ova greška u šminkanju čini da oči izgledaju umorno i neispavano

Agencije
 Ova greška u šminkanju čini da oči izgledaju umorno i neispavano

Iako se na prvu loptu čini kako uz smeđe oči pristaje baš sve, to ipak nije tako jednostavno.

Većina smeđookih žena pravi istu grešku i koristi tople smeđe sjenke jer smatraju da će se stopiti sa njihovom bojom očiju i da će izgledati prirodno. Nažalost, efekat do kog ova greška dovodi je umoran i neispavan izgled.

Ono što bi, ako imate smeđe oči, trebalo obavezno da se nađe u vašem neseseru sa šminkom je paleta sjenki hladnih boja poput tamno plave, sive, puderasto ružičaste i ljubičaste. Ove boje će vašim očima dati pravu zavodljivu notu, a uz to ćete izgledati svježe i odmorno.

Ako posjedujete paletu sa toplim smeđim nijansama i niste spremne da je se riješite, možete da stavite smeđe sjenke samo na spoljašnji ugao oka, a ostatak kapka ispunite svjetlucavom bojom šampanjca koja će otvoriti vaš pogled i dati vašim očima poseban sjaj.

Poznata šminkerka Dženifer Troter upozorila je kako bi djevojke trebalo da pripaze i na odabir boje rumenila i ruža. Ono što će vam najbolje pristajati ako imate smeđe oči su nježne ružičaste nijanse koje će vašem licu "pokloniti" nekoliko dodatnih sati sna koje niste uspjele da odspavate.

 

 

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana