Otvorena izložba „Jovanka Broz u boji“: Dama i ratnica koja je obilježila jedno vrijeme

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Potpredsjednica vlade i predsednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović prisustvovala je sinoć otvaranju izložbe „Jovanka Broz u boji“, koja je otovorena u holu Radio-televizije Srbije.

 

„Uživala sam na izložbi putem koje smo zakoračili u modni svet prve dame Jugoslavije. Jovanka Broz bila je i dama i ratnica, posebna žena koja je volela svoju zemlju i koja je obeležila jedno vreme, ne samo po modi, već po svom patriotizmu i podršci koju je pružala. Na nama je da očuvamo sve ono što je ona predstavljala“, rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Pozvala je sve da posjete izložbu i navela da je riječ ne samo o predivnim odjevnim predmetima koje je Jovanka nosila, već o ženi koja je plijenila svojom snagom i lepotom, odnosom prema državi, predstavljajući je na najbolji mogući način.

Izložba će biti otvorena do 30. novembra.

„Moja poruka svim devojčicama i ženama u Srbiji danas je da mogu da budu sve što požele, da je važno da se obrazuju, rade na sebi i osnažuju se, jer znanje i sposobnosti nam niko ne može oduzeti na putu ostvarenja naših snova i ciljeva. Jovanka Broz, kao i brojne naše uspešne sportistkinje, naučnice, umetnice, poslovne žene, mogu da posluže kao inspiracija na tom putu“, dodala je Mihajlovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana