Kakve šiške najbolje pristaju vašem licu

Agencije
Kakve šiške najbolje pristaju vašem licu

Ako razmišljate o tome da skratite šiške, evo kakve najbolje pristaju vašem obliku lica.

Šiške su ponovo u trendu, a frizer Sem Barnet otkriva kakve pristaju različitim oblicima lica.

Lice u obliku dijamanta

Za ovaj oblik lica su karakteristične izražene jagodice, dok se lice sužava ka bradi i vilici. Za lice u obiku dijamanta dobar izbor su kratke "mikro" šiške kakve bi se rijetko ko usudio da nosi, ali su najbolje jer će vizuelno istaći oči i jagodice.

Dženifer Lopez i Megan Foks su poznate ličnosti koje imaju ovaj oblik lica.

Lice u obliku srca

Selena Gomez i Ris Viderspun imaju lice u obliku srca, a ono što je karakteristično su duže i šire čelo, kao i prilično izražena vilica.

Najbolje šiške za ovakav oblik su one koje su kraće na sredini, a duže ka krajevima.

Ovalno lice

Ovalno lice je najšire u predjelu jagodica, dok se sužava ka čelu i ka vilici. Razdjeljak i šiške okrenute na jednu stranu su najbolji način da se istaknu jagodice i konturiše lice.

Arijana Grande i Kortni Koks su poznate lepotice sa ovim oblikom lica.

Četvrtasto lice

Kira Najtli i Dženifer Aniston imaju četvrtasto lice, a osnovne karakteristike su gotovo ista širina čela i vilice.

Ravne, guste šiške, blago uvijene ka unutra su najbolji izbor za ovakav oblik lica jer će učiniti da izgleda nježnije. Ako ne volite uvijene šiške, već biste da budu potpuno prave, savjet je da onda budu samo mrvicu duže od obrva.

Okruglo lice

Kirsten Danst i Mila Kunis imaju okruglo lice, a karakteristično je da ljudi sa okruglim licem imaju "mekane" i nježne crte i generalno "kratko" lice.

"Izbjegavajte guste, ravne šiške, a birajte one sa strane, dužine do ispod jagodica – to je sjajan način da izdužite lice", savjetuje frizer Barnet.

Izduženo lice

Izražena vilica, usko lice i nisko čelo su karakteristični za izduženo lice, a Rijana i Lisa Kudrov su poznate "predstavnice".

"Ako imate izduženo lice ili čelo, izbjegavajte šiške koje su kratke, neka one budu otprilike u ravni sa očima, kako bi vam 'skratile' lice", preporučuje frizer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana