Kako da "zamaskirate" izrastak do sledećeg farbanja

GS
Foto: ilustracija

Ukoliko želite da zadržite "svežu" boju kose što duže izbjegavajte da je perete vrućom vodom.

Što je voda hladnija to će boja duže biti postojanija. Nekoliko dana prije bojenja, kosu nemojte da perete jer se u njoj nalaze prirodna ulja koja joj pomažu da se ne isuši previše.

Već dvije nedjelje od farbanja počinje da se primjećuje izrastak. Nekim ženama on baš smeta, pa se odlučuju da ga odmah prefarbaju. Ipak, time se mnogo šteti kosa, pa frizeri savjetuju da bi bilo dobro da razmak između dva farbanja bude od tri do četiri nedjelje.

Ukoliko želite da "zamaskirate" izrastak između dva farbanja postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u tome.

Svjetliji izrastak

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne tada možete da uzmete sijenku za oči koja je što sličnije boje prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i bar privremeno se on neće toliko vidjeti.

Tamniji izrastak

Ukoliko farbate kosu u nijansu svetliju od prirodne tada vam može pomoći šampon za suvo pranje kose ili dječiji puder. Pospite jedno ili drugo po izrastku i protrljajte prstima. Na kraju se samo očešljajte i napravite frizuru kakvu ste planirali.

Još nekoliko savjeta

U prodavnicama postoje i posebni preparati koji su napravljeni baš za privremeno prikrivanje izrastka. Oni po svom izgledu liče na maskaru za trepavice. Proizvode se u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja. Takođe, preliv za kosu je dobar izbor za sakrivanje izrastka između dva farbanja. Osim toga, njih možete da koristite i ako želite malo da osvježite boju.

Ukoliko želite da vaša boja duže ostane lijepa i blistava izbjegavajte da kosu perete vrućom vodom. Što je voda hladnija, boja će duže biti postojana. To naravno ne znači da kosu treba da perete hladnom vodom, jer možete da se prehladite, već samo da je rashladite onoliko koliko je vama to prijatno.

Takođe, ono što je važno jeste da nekoliko dana prije farbanja ne treba da perete kosu, kako ne biste sprali prirodna ulja koja se nalaze u dlaci. Ona štite kosu od preteranog isušivanja prilikom farbanja i uticaja hemijskih sredstava na nju.

Bilo bi poželjno i da nekoliko dana nakon farbanja ne perete kosu kako bi ona zadržala željenu boju. Prirodna ulja su ta koja će učiniti da ona duže ostane lijepa i svježa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana