Kako da učinite udobnijim vaše visoke potpetice

GS
Foto: Image by eloigomez_ from Pixabay

Ukoliko volite nositi visoke potpetice, donosimo vam nekoliko trikova kako da ih učinite udobnijim. Možda neće biti vaš najudobniji par ikad, ali će biti udobnije nego prije.

Štikle uvijek kupujte što kasnije u danu

Sigurni smo da vam se barem jednom dogodilo da ste kupili cipele sa visokom petom koje su se činile poprilično udobnima, a onda kada ste ih odlučili obuti za večernji izlazak pomislili ste da to više nisu iste cipele. E pa ako ste ih kupili u jutarnjim satima, nemojte se čuditi što odjednom više i nisu toliko udobne. Kako dan ide svom kraju, naša stopala lagano otiču od umora i napora pa cipele svakako kupujte kada su vaša stopala u najgorem izdanju. Jer ako vam budu udobne tada, biće vam udobne uvijek!

Što je peta tanja, to će vas noge više boljeti

Nije potrebno biti Einstein da bi se ovo zaključilo, no nas je žene potrebno s vremena na vrijeme na ovakve stvari podsjetiti, za naše vlastito dobro. Ako možete, radije odaberite cipele sa debljim i stabilnijim potpeticama, ako ste već apsolutni zaljubljenik u ultra tanke potpetice, barem pazite da cipele imaju platformu. Što više potpore vašim stopalima cipele pružaju, to će vam biti udobnije.

Zaboravite drvene potpetice

Čak i na cipelama i sandalama sa punom petom! Drvo nije toliko fleksibilno kao guma zbog čega će vam u cipelama sa drvenim potpeticama biti užasno teško hodati.

Uvijek kada možete birajte sandale

I to po mogućnosti one sa čvrstim đonom, debljom petom i snažnim kaišićima. Nošenjem zatvorenih cipela sa visokim potpeticama opterećujete ne samo stopala, već i nožne prste. Žuljevi i kurje oči zbog toga su bolna, ali česta pojava. U sandalama će vaše noge biti mnogo opuštenije i što je još bitnije - zdravije.

Koristite jastučiće i slična pomagala

Jastučići za pete, jastučići za ispod prstiju, naljepnice za petu, posebno one od gela ili silikona uveliko će vam olakšati nošenje visokih potpetica. Nije da sa njima pete nećete ni osjetiti, ali ćete barem pošteno umanjiti pritisak i bolove u stopalima, prenosi Cosmopolitan.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana