Iznenađujuće dobro: Evo zašto da parfemom poprskate peškir

GS
Iznenađujuće dobro: Evo zašto da parfemom poprskate peškir

Svi bi željeli da nam miris omiljenog parfema ne izvjetri tokom dana.

Postoje mnogi trikovi kojima možemo da produžimo trajanje mirisa našeg omiljenog parfema. Jedna popularna metoda je nanošenje parfema iza ušiju, pošto se na tom dijelu tijela oslobađa mnogo toplote što podstiče duže trajanje mirisa. Ali, trenutno je na internetu veliki hit novi trik koji uključuje peškir.

Premda u prvom trenutku može da izgleda kao razbacivanje parfemom, metoda je zapravo vrlo praktična i efikasna. Nakon što ste oprali kosu, malo poprskajte peškir parfemom i potom omotajte mokru kosu. Molekuli mirisa će se puno bolje spojiti s vašom kosom nego s kožom, što će rezultirati dugotrajnijim mirisom, piše Novi list.

Sigurno se onda pitate zašto koristiti peškir, a ne direktno nanijeti malo parfema na kosu? Takva direktna metoda nije najbolja ideja jer parfemi sadrže veće količine alkohola.

Alkohol u direktnom dodiru može da ošteti kosu. Kada koristite trik s peškirom, on služi kao svojevrsni filter i takvo nanošenje parfema na kosu čini nježnijim i zdravijim.

Još jedna slična ideja je malo poprskati četku za kosu prije češljanja i na taj način takođe indirektno nanijeti malo mirisa na kosu. Isprobajte ove metode kako bi zanosno mirisali od jutra do mraka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana