Guči ukida sezonske revije: Nema više ni termina "Proljeće-leto" i "Jesen-zima"

Agencije
Guči ukida sezonske revije: Nema više ni termina "Proljeće-leto" i "Jesen-zima"

Čuvena italijanska modna kuća Guči više neće praviti sezonske modne revije, odnosno napraviće samo dve prezentacije godišnje, najavio je preko svog profila na Instagramu vodeći dizajner Alesandro Mikele, koji je od 2005. godine na čelu kreativnog dela te modne kuće.

Prema pisanju italijanske štampe, ova odluka bi se mogla nazvati "Efekat pandemije kovida 19", a sličnu odluku ranije je doneo čuveni italijanski modni dizajner Armani.

"Odustajemo u budućnosti od zamornog ritma sezonskih revija, i više vremena ćemo posvetiti osnovnom poslu, kreativnosti. Ubuduće ćemo se sastajati samo dva puta godišnje kako bismo podelili nove kolekcije. Ritam modnih revija biće neregularan i maksimalno slobodan, mešavina pravila i žanrova, a orijentacija će biti na nove prostore i komunikacijske platforme", rekao je ovaj stilista.

Kreativni direktor Gučija kaže da je želja te modne kuće da napuste dosadašnju praksu davanja naziva kolekcijama, koji su prema njegovim rečima "kolonizovali svet mode".

Tako, ova modna kuća planira da izostavi termine "krstarenje", "pred-jesen", "proleće-leto" , "jesen-zima" .

"Čine mi se kao ustajali i siromašni izrazi, inicijali bezličnog diskursa, čije smo značenje izgubili. Ubuduće umesto bezličnih fraza naše kolekcije će nositi imena vezana za klasičnu muziku: simfonija, rapsodija, madrigali, noćna igra, uvertira, koncerti i minueti", objašnjava Mikele.

U poslednjem obraćanju preko Instagama poručio je "da u ovoj apokaliptičnoj fazi poziva sve izvanredne ljude koji rade u firmi da preorjentišu vreme i rad ka humanijem smeru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana