"Fashion Sunset" na Adi Bojani 20. avgusta

Tanjug
Foto: Promo

ULCINj - "Fashion Sunset" u saradnji sa "Sea Dance" festivalom biće održan 20. avgusta na Adi Bojani, sa ciljem da se kroz spoj mode i muzike podigne svijest o problemima erozije i nestanka jedne od najljepših plaža Evrope, najavili su organizatori.

U okviru događaja neke od najznačajnih regionalnih i svjetskih dizajnerskih kuća predstaviće svoje kolekcije leto/jesen.

Bogat muzički program obuhvata širok spektar kako domaćih, tako i priznatih stranih umjetnika.

Među mnogobrojnih muzičara nastupiće i istanbulska umjetnica Ece Ekren, jedan od najznačajnijih di-dzej izvođača regiona Kristijan Molnar, kao i di-dzej i producent Andrej Meler.

Kako se navodi, Ada Bojana se posljednjih nekoliko godina suočava sa nestajanjem obale i objekata na obali, što je uzrokovano erozivnim procesom, a od 2020. godine izgubila je čak 10 odsto površinne, čime je nepovratno izgubljen veliki dio plaže.

Saradnja "Fashion Sunset" i "Sea Dance"festivala nastala u želji da se istakne značaj zaštite Ade Bojane, te da se time podigne svijest o važnosti valorizacije ovog dragulja crnogorske obale.

Važnost očuvanja Ade Bojane prepoznali su i mnogi regionalni i svetski dizajneri: Mabi Svmvear, Hunt by Lazar i Kristina Ilić, Suzana Perić, Disciplina, Amorena, Lamour, Azurele, Joan, Mia Kostov, Kivi, Pivoine Aristocrate, Mižu i Bo FešnHaus, koji će sa domaćinom Nova Ada dio prihoda od prodaje izloženih artikala donirati HTP Ulcinjska rivijera za sanaciju Ade Bojane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana